Wat zijn populaire drankjes voor op een festival?

Heerlijk, op een prachtige zomerdag met een paar van je beste vrienden genieten van een festival! Lekker weer, het zonnetje erbij, in je korte broek, geweldig! Met dat warme weer moet je wel goed blijven drinken, je wil natuurlijk niet uitdrogen. Stel, het is een muziekfestival, dan sta je vaak ook nog te dansen en te springen, dan loop je al helemaal te zweten. Het is daarom altijd handig om iets als een flesje water voor jezelf mee te nemen voor wanneer je dorst krijgt. Maar wat nu als je die vergeten bent? Geen probleem! Er zijn namelijk altijd genoeg kraampjes, barretjes of foodtrucks aanwezig op een festival waar je allerlei drankjes bij kan kopen!

Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak, de één vindt dit lekker, de ander dat. Je kan bijvoorbeeld heel erg van een lekker zoet drankje houden, terwijl iemand anders juist liever een wat milder en verfrissend drankje neemt. Zo houdt de één ook van een drankje waar wel alcohol in zit en de ander juist weer niet. Van teveel alcohol op een warme dag is ook weer wat te zeggen, je droogt er namelijk sneller van uit! Een paar drankjes is nooit zo erg natuurlijk. Er zijn dus een heleboel voorkeuren die per persoon verschillen, maar gelukkig zijn er ook een hoop soorten drankjes. Daarom vertellen we je graag meer over wat voor soorten drankjes er vaak op een festival te koop zijn en wat ze betekenen!

 

Verschillende soorten cocktails

 

Wat voor soorten drankjes zijn er op een festival?

Vaak zijn er op festivals meerdere kraampjes of foodtrucks aanwezig die een bepaald soort drankje of juist allemaal soorten drankjes verkopen. Het kan dan soms even zoeken zijn bij welke kraam of truck je moet wezen, maar vaak is er voor ieder soort drankje wel iemand te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld:

  • Frisdrank
  • Alcoholische drank
  • Cocktails
  • Smoothies

Frisdrank drinkt bijna iedereen wel. Eén van de meest verfrissende drankjes die vaak goed je dorst lessen en op bijna ieder moment van de dag lekker zijn om te drinken. Bekende frisdrankjes zijn cola, sinas en cassis.

Een drankje met alcohol erin kan af en toe erg ontspannend en lekker zijn, vooral ’s avonds, met mooi weer en op een festival. Mannen drinken vaak een biertje, vrouwen bestellen meestal wijn, maar je kan natuurlijk ook een lekker mixdrankje bestellen! Daar komt de frisdrank dan weer bij kijken. Dit is namelijk een glas drinken met een klein beetje sterke drank zoals wodka of rum gemixt met frisdrank.

Cocktails zijn ook alcoholische drankjes, alleen net iets ingewikkelder. Dit zijn namelijk drankjes met minstens drie ingrediënten, waarvan één alcohol bevat. Zo heb je de Sex on the Beach, die bestaat uit cranberry sap,  sinaasappelsap en vodka.

Stel, je houdt totaal niet van ongezond, maar je drinkt juist liever iets wat puur natuur is, dan zijn er op festivals vaak ook smoothies te vinden. Dit zijn drankjes gemaakt van ijs, yoghurt of melk gemixt met vers fruit en/of groente!