Foodtrucks

Wat zijn foodtrucks?

Een foodtruck is een mobiel restaurant op wielen. Jaren geleden waren foodtrucks met name in de grote steden te vinden. Maar tegenwoordig zijn foodtrucks bijna niet meer weg te denken op festivals, events, bedrijfsfeesten, bruiloften, verjaardagen, of feestjes aan huis. Wat de meeste foodtruckeigenaren delen is de passie voor het bereiden van lekker eten op locatie vanuit hun eigen recepten. De meeste foodtrucks werken vanuit een creatief concept en zijn erg creatief met hun recepten. Vergelijkbaar met pop-up restaurants wordt de bereiding met een duur woord ‘gourmet cuisine’ genoemd. Wat zoveel wil zeggen als gerechten of maaltijden die worden gekenmerkt door verfijnde smaken en gepresenteerd worden in een fraai jasje. Maar er zijn ook nog steeds de meer traditionele foodtrucks met hamburgers, pizza, pasta en barbecue ribs en wraps.

Paarse foodtruck
Wat zijn foodtrucks
foodtruck hotdogs
De geschiedenis van foodtrucks

De geschiedenis van foodtrucks

Hoe zijn we van street food in kraampjes naar voertuigen gegaan? Daarvoor kunnen we Amerika als directe voorloper aanwijzen. In de jaren na de Burgeroorlog reden ‘chuck wagons’ rond, die cowboys op de prairie voorzagen van eten. Tegelijkertijd ontstond in de grote Amerikaanse steden de traditie om arbeiders te voorzien van een snelle, goedkope en vullende lunch. Dat deden ze vanaf karretjes op straat, de foodtruck. En dit is een korte samenvatting van hoe het idee is ontstaan om een rijdend restaurantje te maken oftewel foodtrucks.

Voordelen van foodtrucks!

Een foodtruck heeft veel voordelen, maar wat zijn die voordelen? Als je een normaal restaurant hebt dan sta je natuurlijk op een vaste plek. En die vaste plek is niet altijd even gunstig, maar met een foodtruck kun je van plek naar plek toe gaan en sta je niet op een vaste plek dit is natuurlijk wel een van de meest voor de hand liggende voordelen van een foodtruck. Dit is natuurlijk erg handig omdat je dan met jouw foodtruck naar de meest drukke en bezochte plekken kan gaan. Ook is het erg gemakkelijk dat je niet een hele grote werkplek hebt, maar gewoon een kleine overzichtelijke werkplek. En het hebben van een foodtruck is wel wat gemakkelijker dan een heel restaurant draaiende te houden en ook nog een stuk goedkoper.

foodtruck menuwijzer
Voordelen van foodtrucks
Foodtrucks op festivals

Foodtrucks op festivals

Een festival een van de plekken waar je foodtrucks het meest kan vinden. Maar waarom is een foodtruck nou zo veel te vinden op een festival. Dit komt vaak omdat het makkelijk is neer te zetten en het neemt niet veel ruimte in. Maar ook natuurlijk omdat het wel een leuke sfeer geeft om allemaal foodtrucks bij elkaar te zien. Je hebt op festival verschillende soorten foodtrucks. Je hebt ze met drankjes zoals bijvoorbeeld verschillende cocktails en je hebt ze met allemaal eten zoals bijvoorbeeld burgers, taco’s en wraps. Dit is omdat er op een festival vaak veel drank wordt gedronken en dan is het erg handig om dat te verkopen.

Meer lezen over foodtrucks en andere dingen? Lees dan onze blogs!
Bij menuwijzer schrijven blogs over van alles en nog wat, maar veel van onze blogs gaan over foodtrucks en alles wat daar bij hoort. Dus wil je daar meer over weten? Lees dan onze blogs!
Menuwijzer
Foodtruck blogs en meer!
Bekijk onze blogs