Wat kost een foodtruck huren?

 Wat kost het huren van een foodtruck?

Je hebt ze vast wel eens gezien, van die busjes waaruit ze eten serveren. Wat is dat toch precies? Het is een foodtruck, deze heb je in allerlei soorten en maten. Ze worden steeds populairder en daardoor zie je ze ook steeds meer staan. In de stad, op de bruiloft, tijdens beurzen, je kunt het zo gek niet bedenken of er staat wel een foodtruck. Je hebt er vast wel eens over nagedacht om een te huren voor een verjaardag of een bruiloft. Wat kost het huren van een foodtruck? In deze blog wordt deze vraag beantwoord, daarnaast vertellen we je wat een foodtruck is, hoeveel het kost om te huren en welke soorten er zijn.

 

Wat is een foodtruck?

Foodtrucks zijn mobiele restaurants op wielen. Jaren geleden verschenen foodtrucks vooral in grote steden, tegenwoordig zie je ze bijna overal. Wat de meeste foodtruckbezitters gemeen hebben is dat ze het eten ter plaatste bereiden vanuit hun eigen filosofie. Daarnaast hebben ze ook allemaal een eigen concept. Het eten dat ze bereiden is altijd erg lekker, maar het belangrijkste is hoe het geserveerd wordt. Een foodtruck is dus een café op wielen waar het eten op straat wordt bereid voor vrij goedkope prijzen. Er bestaan ook aanhangwagens met hetzelfde idee, deze worden foodtrailers genoemd.

 

 

 

Wat kost het om een foodtruck te huren?

Het is altijd erg leuk als je ergens komt waar een foodtruck is. Een foodtruck brengt niet alleen heerlijke gerechten naar je evenement, maar het is ook een echte eyecatcher. Het brengt een fijne sfeer op jouw  evenement en de gasten vinden het altijd erg leuk. Wat kost het huren van een foodtruck? Er zitten natuurlijk wel kosten aan om een te huren. Deze kosten kunnen enorm uiteenlopen, het is maar net wat je wilt. Wil je het in voor een aantal uur? Wil je het voor een hele dag? Hoeveel gerechten moeten er gemaakt kunnen worden? Zulke vragen moet je meenemen in je beslissing.  De gemiddelde prijs ligt rond de 500 euro exclusief btw, in deze prijs zijn de volgende dingen meegenomen:

  • De reiskosten
  • Arbeidskosten
  • Voorbereiding
  • Prijs per gerecht
  • Kilometervergoeding

Wil je alleen een foodtruck voor drankjes, dan is de prijs natuurlijk een stuk lager omdat het een stuk minder arbeidsintensief is.

 

Welke soorten foodtrucks zijn er?

Je hebt vast al even in Google naar afbeeldingen voor foodtrucks gezocht, toen kreeg je waarschijnlijk veel verschillende soorten te zien. Hoe kies je de juiste? Dit is een erg lastige vraag, die eigenlijk alleen jij kan beantwoorden. Wij kunnen je wel helpen met wat vragen die je jezelf kunt stellen.

  • Hoeveel gasten verwacht je?
  • Wat voor feest ga je geven?
  • Heeft het feest een thema, zo ja welke?
  • Wat is je budget?
  • Welk eten wil je geserveerd hebben?

Zo zijn er natuurlijk nog heel veel vragen die je jezelf kunt stellen om uiteindelijk tot een beslissing te komen, maar als je deze vragen kunt beantwoorden kom je meestal wel bij een goed idee. Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om een eigen foodtruck te starten? Check dan onze blog waarin we je vertellen hoe je een foodtruck start.