Wat je allemaal kunt instellen aan je windows server

Wil je een eigen server gaan opzetten met Ipv6 adressen en tal van andere zaken en weet je nog niet welke server het wordt? Overweeg dan om een windows server te nemen. Het is ideaal en gemakkelijk om ermee te starten. Windows is een manier om alles mee te besturen. Het is gebruiksvriendelijk en goed te gebruiken. Er zijn verschillende grafische interfaces welke je kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om zaken handmatig aan te passen. Het is natuurlijk vooral gemakkelijk, dat je niet aan een nieuwe omgeving hoeft te wennen. Je kent windows natuurlijk al. Of je moet veel op een macbook aan het werk zijn. De producten zijn gemakkelijk te gebruiken.

De opslagruimte

Gebruik de juiste opslagruimte. Er is een software raid functie om in te stellen. Doe dit goed en haal veel meer uit je windows server. Het is een handige functie die ook op Windows 10 zit. Het is mogelijk om zo meerdere schijven te combineren. Je kunt ook een netwerkschijf delen met het netwerk. Je kunt dan andere data beter beschermen. Er zijn verschillende modi voor om dit te doen.

Het delen van bestanden

Zaken en bestanden delen op een harde schijf is niet moeilijk. Het is een kwestie van het instellen van permissies. Het is dan een wachtwoord toekennen en delen met andere. Het is ideaal en belangrijk om dit goed te doen. Dan kun je volop genieten van de mogelijkheden van het netwerk. We weten zeker, dat jij dit goed kunt instellen. Het kan vanuit het netwerkcentrum.

SSH (voor Powershell)

Je wilt natuurlijk inloggen op je server. Met SSH is dit mogelijk. Het is wel even wat werk om het goed op te stellen op een windows server. Het is echter niet onmogelijk en daarna kun je er volop van genieten. Gebruik Ubuntu om veel zaken te configureren met Ubuntu bash. Zet ook beveiligde verbindingen op met je eigen computer. Het is handig om dit gemakkelijk en goed te doen. We weten zeker dat je hier volop van kunt genieten (het gemak om bestanden veilig te delen).

Een website hosten 

Wil je een website hosten? Een site voor je bedrijf, je organisatie of vereniging? Of misschien wel voor je jezelf? Het is dan goed om voor een windows server te kiezen. Je kunt dan ASP.net websites hosting of php of photon websites. Het is dan mogelijk om verschillende soorten sites te maken met hun eigen applicaties. He is natuurlijk belangrijk dat de website stabiel en goed draait. Ook moet de site snel opgeroepen kunnen worden. Wanneer je dit goed doet dan scoort je site punten. Je kunt het vertaald zien in een hogere zoekmachine positie. Ook klanten en bezoekers zullen blij worden van de snelle laadtijd. Het is de combinatie van de techniek van de site samen met de windows server. Het is een mooie mix om gebruik van te maken om een goede website te krijgen.