Wat is een BBQ foodtruck?

Wat is een BBQ foodtruck?

Als je denkt aan een foodtruck dan zal je misschien denken aan een foodtruck die ijs of cocktails verkoopt. Maar je hebt ook BBQ foodtrucks dit zijn foodtrucks die alleen maar gerechten verkopen van de BBQ. Een BBQ foodtruck is een truck met een ingebouwde BBQ waar je allerlei eten kan halen dat op de BBQ wordt gemaakt. Vaak heeft een BBQ foodtruck niet alleen een ingebouwde BBQ, maar ook een grill waar je allerlei dingen op kan bereiden zoals veel verschillende soorten vlees gerechten. Een veel voorkomende plek voor zo’n truck is bijvoorbeeld op een festival of op een druk plein. Maar om daar te staan heeft een foodtruck wel een vergunning nodig. Je kan zo’n truck ook inhuren voor op een zelf georganiseerd feest. Dan komt de truck naar de plek toe waar jij wilt en dan heb je een klein pop up restaurantje. Waar je allemaal eten kan halen en waar voor jouw wordt gekookt.

Waar kun je een BBQ foodtruck vinden?

Als je wat wilt eten bij een BBQ foodtruck, dan kun je het best naar een druk plein of een groot feest of festival gaan. Maar zo’n truck staat er niet altijd vaak staat de truck er alleen als het een beetje mooi weer is. Want wie zou nou iets te eten willen in de regen of in het koude weer. Dus daarom is een BBQ foodtruck vaak te vinden in de zomertijd. Wanneer het mooi en zonnig weer is. Als je op een festival bent of op een groot feest dan zijn er vaak wel wat plekken afgezonderd waar je kan eten hier staan dan vaak de foodtrucks. Dus als je wat te eten wilt halen moet je daar naar opzoek gaan.

Meest voorkomende plekken voor een foodtruck

  • Op een festival
  • In de stad op een druk plein
  • Op een Groot feest
  • Een klein feest

Wat is er nou zo speciaal aan een BBQ foodtruck?

Een foodtruck zie je niet al te vaak, maar waarom is dat? Dit is vaak zo omdat niet veel mensen er gebruik van maken, maar het heeft veel voordelen. Om een foodtruck te hebben in plaats van een normaal restaurant. Dit is omdat je van plek naar plek kan gaan met jouw foodtruck. Dus je kan de drukste plekken bezoeken zodat jij het meest verkoopt. Dit is natuurlijk erg handig, omdat je zoveel mogelijk klanten kan hebben op deze manier. Maar een BBQ foodtruck is geen gewone foodtruck. Want hier is een grill en of BBQ bij ingebouwd. Zodat je in jouw truck eten kan grillen en heerlijke gerechten kan bereiden.

 

Waar kun je een BBQ foodtruck inhuren?

Je kan zo’n foodtruck gewoon inhuren voor jouw eigen feestje. Maar waar doe je dat en wat gaat dat kosten? Je kan online een BBQ foodtruck huren, maar dit is niet heel goedkoop. Maar heeft wel grote voordelen, want je hebt gewoon een klein restaurantje waar je heerlijk eten kan halen op jouw feestje. Wie wil dat nou niet een privé restaurantje met een chef waar je heerlijk eten kan halen. Dat klinkt toch heerlijk. Dus als jouw dit een goed idee lijkt zou ik het zeker een keer proberen.