Transportfiets

Transportfietsen zijn het ideale vervoersmiddel

De transportfiets is één van de bekendere fietsen in Nederland. De fiets is te herkennen aan zijn dikke wielen en daarnaast tevens dikke stangen. De fiets, zoals de naam al zegt; werd vroeger gebruikt voor transport. De fiets heeft voorop een rekje en achterop een bagagedrager. Op het voorrek is een mand bevestigd om zo makkelijk spullen te kunnen vervoeren. Niet aan alle transportfietsen zit een mand bevestigd. Het stuur staat hoog en de stang van het stuur buigt zich richting het zadel. Door deze houding zit je recht op de fiets en kan je beter de spullen transporteren. Vroeger bezorgde de bakker de broden en de slager het vlees op de transportfiets. Momenteel zijn er nog steeds veel transportfietsen alleen worden ze vaker elektrisch aangedreven.

Altec Vintage Transportfiets Heren

Transportfiets als hulpmiddel voor bedrijven

Een andere bekende transportfiets is de bakfiets. Deze fiets heeft zoals de naam het al zegt een bak voor op de fiets. Hierin kunt u nog meer vervoeren. Uw kinderen bijvoorbeeld of wat te denken van boodschappen. De meeste transportfietsen worden momenteel gebruikt door bedrijven die producten leveren zoals domino’s of thuisbezorgd. Deze fietsen zijn elektrisch aangedreven omdat het vervoeren van de goederen op deze manier makkelijker wordt, en  daarnaast gaat het natuurlijk veel sneller. Over het algemeen willen mensen graag zo snel mogelijk hun producten die ze hebben besteld geleverd krijgen. Tegenwoordig zal je niet meer snel een slager of bakker op een transportfiets zien fietsen om zo langs de deuren te gaan. Momenteel ga je zelf naar de slager of bakker. Dus vroeger werd de transportfiets vaak nog anders gebruikt dan tegenwoordig. De fietsen van momenteel zijn ook sterker en hebben meer versnellingen.

Heeft u interesse in een wel bekende transport fiets. Neem dan een kijkje op de site van Ado Bike. Een fietsenwinkel met een ruim assortiment aan fietsen in alle soorten en maten.