Foodtruck recepten!

Foodtruck recepten festivals

Op een festival staan vaak meerdere foodtrucks, maar wat kun je nou allemaal halen bij een foodtruck op een festival en wat zijn de foodtruck recepten. Dat en meer zal ik in deze blog vertellen. Bij een festival is het veel voorkomend dat er foodtrucks staan om wat te eten en of te drinken te halen. Als je dus houdt van een leuk en gezellig festival dan kun je altijd wat halen bij de foodtrucks die daar staan. Maar wat kun je allemaal halen bij zo´n foodtruck. Vaak verschillen de foodtruck recepten per foodtruck dit komt omdat elke foodtruck origineel wil zijn en zijn of haar eigen recepten heeft. Dit is vaak zo omdat niet iedereen dan hetzelfde verkoopt maar zijn eigen originele voedsel en dranken heeft vaak geven veel foodtrucks hun eigen draai aan hun eten en drinken en zorgen ze ervoor dat zij de meest originele foodtruck recepten hebben.

De populariteit van foodtrucks

In de Amerikaanse steden zwerven meer dan duizenden foodtrucks rond. Niet alleen in Texas, Los Angeles en New York overigens, maar dit was wel de plek waar veel mensen het beste een kijkje konden nemen in de foodtruck cultuur en tevens een extra breed aanbod is. Want als we het over foodtrucks hebben dan hebben we het niet over een loempiawagen of friet van Piet. Zo kun je bij de foodtrucks in Amerika, Mexicaanse gerechten, biologische broodjes, visburgers en BBQ-specialiteiten bestellen. Eigenlijk alles wat eten is én wat is gemaakt in verrijdbare wagens. In Nederland kennen de meeste mensen foodtrucks meer van festivals (denk aan de Rollende Keukens), maar langzaamaan zien we ze steeds meer in de grote steden verschijnen. Naar schatting zijn er nu zo’n 300 foodtrucks op straat en dat zal  alleen maar toenemen. Dit komt dus omdat de foodtrucks steeds populairder worden en meer mensen het leuk vinden.

 

Paarse foodtruck

Verschillende foodtruck recepten

Elke foodtruck heeft zijn eigen recept voor verschillende soorten street food, maar wat voor foodtruck recepten zijn er allemaal? Je hebt veel verschillende soorten street food maar wat zijn de de meest populairste die zal ik even voor jouw op een rijtje zetten.

Meest populairste street foods!

  • Hamburgers
  • Loempia’s
  • Taco’s
  • Lahmacun
  • Pad thai

Dit waren een paar van de meest populairste street foods over de hele wereld en deze foodtruck recepten zijn ook vaak wel gemakkelijk om thuis zelf te maken.

 

Ontstaan van de moderne foodtrucks

In 2008 besloot de Koreaanse chef Roy Choi uit Los Angeles als eerste een gastronomische foodtruck te beginnen, Kogi. Hij had een achtergrond in koken op het allerhoogste niveau, maar besloot zijn gerechten naar de straat te brengen. Zijn Koreaanse eten werd ’s nachts verkocht aan de hongerige nachtclubgasten aan Sunset Boulevard. Toen de vraag zo groot werd, startte hij nog een truck. Via Twitter hield hij zijn klantenkring op de hoogte van locaties en werkuren van de mobiele keukens. Het was de geboorte van de moderne foodtruck. Roy Choi had waarschijnlijk niet kunnen vermoeden dat er nu duizenden foodtrucks zijn, verspreid over de steden van de Verenigde Staten. En zo is de foodtruck die we nu kennen ontstaan. En alle verschillende foodtruck recepten