Welke soorten foodtrucks zijn er?

In één van onze vorige blogs hebben we je al het één en ander verteld over foodtrucks: wat ze precies zijn, waarom je er één zou willen, wat de trends eromheen zijn en wat de andere namen ervoor zijn. Je weet nu dus al best wel wat over foodtrucks in het algemeen, maar over een specifiek type foodtruck weet je misschien nog weinig of helemaal niets. Daarom gaan we in deze blog een aantal bekende en populaire soorten foodtrucks bij langs, leggen we het verschil tussen deze soorten uit en vertellen we je waarom je voor een bepaalde foodtruck zou kunnen kiezen. Zo weet jij nadat je ‘m gelezen hebt van alles over de soorten en weet je straks precies welke jouw favoriet is en naar welke je dus op zoek kan.

Er zijn een heleboel soorten eten en drinken. Zo zijn er dus ook allerlei soorten foodtrucks die allemaal iets anders te bieden hebben. Zo heb je bijvoorbeeld:

  • Barbecue
  • Vis
  • Snacks
  • IJs
  • Koffie
  • Cocktails
  • Gezond
  • Vegetarisch
 

Wat zijn de verschillen tussen deze foodtrucks?

Eén van de bekendste soorten foodtrucks is toch wel die met barbecue gerechten. Zo’n barbecue foodtruck kan van verschillende soorten barbecues voorzien zijn, omdat een foodtruck toch meestal buiten staat. Of dit nou met houtskool is of elektrisch, jouw hamburger of ander vleesgerecht wordt prima klaargemaakt!

Bij foodtrucks denk je gauw aan een vette hap of vlees, maar er zijn ook genoeg trucks met vis op het menu. Deze vistrucks hebben van alles op het menu, van een lekkere portie kibbeling tot zoute haring!

Wie houdt er nu niet van een heerlijk krokante snack? Dit type foodtruck zou je overal tegen kunnen komen, maar waarschijnlijk het meest op festivals. Daarbij staat vaak iedereen en is een patatje oorlog of een frikandel speciaal makkelijker te eten dan een driegangendiner.

Op een prachtige lente- of zomerdag is er niets om meer van te genieten dan een lekker ijsje. Daarom zijn er genoeg foodtrucks die allerlei soorten ijs verkopen, van een simpel hoorntje softijs tot de meest versierde sorbets.

foodtruck ijs

Welke soorten foodtrucks zijn populair?

Sommigen blijven ’s ochtends wakker worden toch lastig vinden en hebben dan ook vaak behoeft aan een bakje koffie. Er zit alleen niet in elke stad of dorp een Starbucks of een ander hip café voor als je zin hebt in iets anders dan een normale kop koffie. Gelukkig zijn er trucks die van alles van ijskoffie tot latte macchiato op de kaart hebben.

Bij festivals horen vaak mooi weer en een drankje. Maar heb je nou geen zin in je standaard biertje of wijn, dan zijn er wel foodtrucks die frisse cocktails verkopen, zoals een Martini of een Sex on the Beach.

Heb je nou geen zin in een vette hap, veel suiker of ongezonde drankjes met cafeïne of alcohol erin? Dan is een “gezonde” foodtruck misschien wel iets voor jou! Dit soort trucks hebben vaak zowel drankjes zoals smoothies als gezonde gerechten zoals salades.

Ben je vegetarisch of ben je gewoon geen liefhebber van vlees, dan zijn er gelukkig vegetarische foodtrucks. Dit is op het moment toevallig ook een bekende trend in de wereld van foodtrucks. Zo’n vegetarische truck heeft een heleboel gerechten zonder vlees.