Populaire biermerken bij een foodtruck (3)

Welke biermerken zijn er allemaal?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende biermerken. Dit is omdat bier veel gedronken wordt en dus ook veel verkocht en gebrouwen. Er zijn veel verschillende bierbrouwers 1 van de bekendste brouwers is bijvoorbeeld Heineken, dit is een erg bekend biermerk onder het bier. Maar je hebt nog veel meer verschillende merken bier, van kleine merken naar grote merken. Elk bier is anders het ene biertje heeft bijvoorbeeld meer alcohol dan het ander. Of het ene biertje is bitterder dan andere en je hebt ook nog bier met verschillende smaken. De meest bekende biermerken in Nederland zijn dan toch wel Heineken, Hertog jan, Amstel en Grolsch. Dit zijn grote bierproducenten. De meeste van deze bier merken zijn alleen bekend in Nederland of naastliggende landen zoals Duitsland of België, maar Heineken is tegenwoordig te vinden over de hele wereld.

Top 3 bekendste biermerken in Nederland:

  • Heineken
  • Hertog jan
  • Amstel

Wat is het verschil tussen verschillende bier merken?

Omdat je zoveel verschillende biermerken hebt is er ook veel verschil tussen de biertjes. Want lang niet elk biertje smaakt hetzelfde. Je hebt namelijk pils, speciaal bier en tegenwoordig zelfs alcoholvrij bier. Het verschilt per biermerk hoe bitter het bier is of wat het alcoholpercentage van het bier is. Als je kijkt naar een normaal biertje zit daar gemiddeld 5% alcohol in, maar bij speciaal bier is dit alcoholpercentage meestal iets hoger. Sommige bier merken hebben ook bier met fruitsmaken een van de bekendste biermerken die dit heeft komt veel voor in Amerika. Dit biermerk heet White Claw. En is in Nederland niet heel bekend.

bier tap

Waarom zijn er zo veel verschillende soorten bier merken?

Er zijn tegenwoordig meer dan 100 biersoorten en 200.000 verschillende biermerken. Ruim 55,5% van de bierproductie is pils. Pils wordt in Nederland het meest gedronken. Het bekendste Nederlandse pilsener wereldwijd is Heineken. Naast pilsener zijn er veel verschillende soorten speciaal bier, zoals dubbel, tripel, IPA of stout. Speciaal bier bestaat uit alle bierstijlen, uitgezonderd pilsener, biermixen en Radler. Het verschil in biersoorten zit vooral in hoe het bier wordt gebrouwen. Je hebt bovengistende, onder gistende en spontaan gistende bieren. De manier van brouwen en de ingrediënten bepalen de kleur en de smaak van het bier. Hierdoor heb je bittere bieren, zoete bieren, zure bieren maar ook kruidige bieren. Door de vele manieren van bier brouwen zijn er ook ontzettend veel verschillende biersoorten. En hierdoor zijn er dus ook meer bier merken.

Bier vaak verkocht in foodtrucks

Vaak als je naar een festival gaat dan is een biertje wel lekker, maar waar haal je nu dan zo’n biertje. Als je op een festival bent dan staan er vaak veel foodtrucks waar je dan ook bijvoorbeeld bier kan halen. En er staan ook veel foodtrucks waar je gewoon wat te eten of drinken kan halen je. Dus als je op een festival bent en zin hebt in een biertje dan kun je die altijd halen bij 1 van de foodtrucks.