Wat voor soorten foodtrucks zijn er allemaal?

Een foodtruck is een vervoersmiddel waarin eten in wordt verzorgd. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om de truck in te zetten op verschillende locaties. De foodtrucks zijn te vinden op locaties zoals festivals, georganiseerde evenement of zelf op personeelsfeestjes. De truck bestaat in verschillende soorten. Benieuwd naar de verschillende foodtruck? Of over wat voor soorten foodtrucks zijn er? Lees dan deze blog

Welke soorten foodtruck zijn er- 7 soorten

Het vervoersmiddel wordt gezien als een restaurant dat zich verplaatst op wielen. In de truck zit een kleine keuken waar verschillende gerechten in bereid kunnen worden. Het is een vervoersmiddel dat te zien is in diverse thema’s. Hieronder is een overzicht van de gerechten die regelmatig bereid worden op een kleien oppervlakte:

1. Indy truck

Hierin worden verrassende gerechten gemaakt. Doormiddel van een wok pan worden er heerlijke verse groentes gekruid. Na het kruiden ontstaat er een typisch Thais gerecht. Hou je van lekker pittige gerechten dan is deze foodtruck soort zeker wat voor jou!

2. Wafel-bus

In deze vervoersmiddel worden er zelfgemaakte wafels gemaakt. Het is een zoet gerecht dat gemakkelijk inzetbaar is.

3. Tosti truck:

Tosti is een makkelijke lunch om te maken. Het is mogelijk om diverse tosti’s te maken zodat er voldoende keuze is. Of je nou een tosti met ketchup of curry eet of toch liever gaat voor geen saus. Dan is deze foodtruck zeker wat voor jou.

4. Koffie truck

In deze truck kun je de lekkerste soorten koffie kopen. Een barista maakt de lekkerste bonenkoffie. Je ziet deze trucks ook vaak op terreinen waar veel bedrijven zitten. Dit komt, omdat veel werkende mensen nog steeds veel koffie drinken. Koffie is namelijk erg populair in de bedrijfscultuur.

5. Snacktruck

Een patatje of frikandel is altijd goed. Hier is alleen een frituur voor nodig om een goed snack te serveren. Daarom is een foodtruck op locatie met daarin overheerlijke snacks zeker een goede optie om te kiezen.

soorten-foodtruck

6. Pizza foodtruck:

Pizza’s zijn gemakkelijk te maken en kunnen in verschillende smaken gemaakt worden. Dit is echter een fijn gerecht om te bereiden in de truck.

7. Drankjes foodtruck:

Houd je een groot feestje of zoek je bijvoorbeeld een foodtruck op een bruiloft. Dan kunnen heerlijke alcoholische drankjes erg goed smaken. Een drankjes foodtruck maakt de lekkerste soorten cocktails klaar. Denk er wel om, drink bewust 18+.

welke-soorten-foodtrucks-zijn-er

Extra soorten foodtrucks

Er zijn nog zoveel mogelijkheden om in een foodtruck te maken. Afhankelijk van de oppervlakte ruimte kan de grote van de keuken worden bepaald. Hoe groter de keuken, hoe meer gerechten er bereid kunnen worden. Zie ook naar meer overzichten van wat voor soorten foodtrucks zijn er? Wil je graag één van deze soorten huren. Bekijk dan de kosten voor het huren van een foodtruck.

Keukenruimte binnen een foodtruck- soorten foodtrucks

In de blog willen we antwoord geven op de vraag: wat voor foodtrucks zijn er? In de foodtruck heb je ruimte nodig om te kunnen koken. De oppervlakte ruimte waar de keuken zich in bevind, kan een bepalend factor zijn voor het maken van een gerecht. Het is verstandig om de oppervlakte praktisch in te richten zodat alle ruimte goed wordt gebruikt, omdat het in een foodtruck best klein kan zijn, is het wel fijn dat je er fatsoenlijk in kunt lopen. Afhankelijk van de oppervlakte kan je bepalen hoeveel medewerkers erin gezet kan worden. Een goede samenwerking tussen de medewerkers kan een bepalende factor hebben voor de oppervlakte.

De foodtruck zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. De kleine truck wordt vooral ingezet voor simpele gerechten. Dit zijn gerechten die bereid kan worden door één persoon. Het middelformaat truck is geschrikt voor iets uitgebreider gerechten. In deze truck wordt vaak twee tot drie gerechten in bereid. Dan is er ook nog het grootste formaat. Echter als de zaken goed lopen is er een mogelijkheid om te gaan uitbreiden. Hiervoor is de grote foodtruck geschikt voor. De oppervlakte ruimte van deze truck geeft de mogelijkheid om meer medewerkers in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *