Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Wanneer je voor het eerst je eigen keuken gaat krijgen, is het lastig om te bedenken wat je allemaal nodig gaat hebben. Natuurlijk hoef je niet meteen alles te hebben. Naarmate je langer gebruik maakt van de keuken, zul je er vanzelf achter komen wat je nog meer nodig hebt. Toch zijn er een aantal dingen die echt niet mogen missen, omdat ze gewoon héél erg handig zijn. Lees snel verder en stel ondertussen je boodschappenlijstje samen.

Apparatuur

Ik ga er even vanuit dat je nieuwe keuken bestaat uit een keukenblok met spoelbak en enige apparatuur (zoals een kookplaat en een oven/magnetron). Deze ingebouwde apparatuur is dan ook niet waar ik het in dit artikel over wil hebben. Wel zijn er een aantal losse apparaten die niet mogen ontbreken in jouw nieuwe keuken. Allereerst één die een echte must is voor de koffiedrinker, een koffieautomaat. Drink je zelf geen koffie? Dan kan een koffieautomaat nog handig zijn voor visite die wel koffie drinkt. Denk daarnaast ook aan een waterkoker, grill/tosti-ijzer en broodrooster. Allen maken je dagelijks leven een stuk makkelijker. Hou je van bakken? Dan kan een mixer of keukenmachine ook niet ontbreken. Dan de allerlaatste, de airfryer. Heb je al een oven en lijkt deze laatste je daarom overbodig? Niets is minder waar. Een airfryer kan namelijk voor heel veel dingen gebruikt worden en werkt vaak een stuk sneller en effectiever dan een oven. Zeker een must-have voor je nieuwe keuken dus. 

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Keukenhulpjes

Keukenhulpjes maken zoals de naam al doet vermoeden het leven in de keuken makkelijker. Voor iedere handeling die je in de keuken doet, is er bijna wel een keukenhulpje te vinden. Hieronder geef ik je een lijstje van de basis keukenhulpjes die je waarschijnlijk nodig gaat hebben in je nieuwe keuken:

  • Kaasschaaf
  • Spatel
  • Garde
  • Knoflookpers
  • Schaar
  • Blikopener
  • Flesopener
  • Onderzetters voor pannen
  • Ovenhandschoenen

Natuurlijk kan ik nog veel meer bedenken, maar dit blijft een persoonlijk iets. Je kunt alles wel meteen in het begin kopen, maar dan gebruik je het misschien uiteindelijk helemaal niet. Daarom is het belangrijk om de basis keukenhulpjes te hebben en vanuit daar te kijken wat je nog meer nodig hebt. Hier kom je alleen maar achter door je keuken te gebruiken en te kijken wat je mist. Denk jij na een tijdje dat een rasp misschien ook wel van pas komt omdat je die een aantal keer mistte? Dan kun je die op dat moment alsnog kopen.