Typisch kerst eten? De kerstdagen komen er weer aan. Deze feestdagen zijn meestal de dagen wanneer flink wordt uitgepakt. Niet alleen met de cadeautjes maar ook met het eten. Maar het is altijd moeilijk om te verzinnen van wat je nou graag wilt gaan eten. We gaan het jou makkelijk maken en jou vertellen wat typisch kerst eten is zodat jij simpel kan kiezen wat jij graag op je bord wilt hebben. Lees deze blog verder om erachter te komen wat er meestal wordt gegeten tijdens kerst.

Wat voor eten wordt er gegeten tijdens kerst?

Bij kerst is het van belang dat het altijd gezellig en leuk moet zijn en dat doe je ook aan de hand van het eten. Want wie houdt er nou niet van lekker eten! We beschrijven hieronder de meeste typische eten wat je met kerst eet.

  • Gourmetten
  • 3 gangen menu
  • Catering

Gourmetten

Bij kerst hoort gezelligheid, mooie versieringen en lekker eten. Natuurlijk is het met veel mensen nog geen makkelijke opgave om te kiezen wat je gaat serveren tijdens het kerstmenu. Daarom maken de meeste Nederlandse huishoudens tijdens de kerst dankbaar gebruik van het gourmetstel. Tijdens het gourmetten kun je bijvoorbeeld: biefstuk, kip, schnitzel, shoarma en ander lekker vlees op tafel zetten. Maak dit af met verschillende groenten en heerlijke salades en iedereen aan tafel zal aan het smullen zijn!

3 gangen menu

Kook je graag tijdens de feestdagen? Dan is de meest gekozen optie om een 3 gangen menu te serveren. Het leuke hieraan is, is dat het helemaal aan jou is hoe jij het wil gaan hebben. Voor een voorgerecht zou je kunnen kiezen voor een heerlijke carpaccio of een lekker gevuld pasteitje met ragout. Voor een hoofdgerecht zou je kunnen kiezen voor een lekker gekruide hele kip met als bijgerecht halve aardappelen gemarineerd naar een sausje naar keuze. Als nagerecht kan je het zo spannend maken als je wilt door bijvoorbeeld te kiezen voor crème brûlée. Het voordeel van nagerechten is, is dat je deze een dag van tevoren al kunt voorbereiden. Dat scheelt je een hoop werk op de kerstdag zelf want, je hebt het dan ook al druk genoeg met het voorbereiden van voor-en hoofdgerecht. Natuurlijk is dat maar één voorbeeld. Je mag zelf kiezen hoe jij het wilt hebben!

Catering

Hou je niet echt van die drukte tijdens de kerst al dat voorbereiden, koken en afwassen. En wil je het graag lekker simpel houden? Dat is natuurlijk ook begrijpelijk. Kies er dan voor om eten te laten bezorgen. De meeste restaurants zijn gewoon open omdat ze de meeste omzet pakken op feestdagen. Je kiest gezamenlijk wat jullie willen eten, je bestelt het en voilà! Het eten staan voor de deur, tafeldekken en smullen maar. Hoe makkelijk wil je het hebben! Als je van plan bent om gebruik te gaan maken van catering, moet je wel beseffen dat het wel duurder zou kunnen zijn dan bijvoorbeeld door zelf te koken.

Heerlijk he, de kerst? Vond je dit een interessante blog? Lees dan ook onze andere blogs over koken!

Afbeelding met tafel, binnen, rood, instellen  Automatisch gegenereerde beschrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *