Waarom is de snackbar zo populair bij ons?

De snackbar, we zijn er allemaal wel eens geweest en waarschijnlijk komen de meesten van ons er nog steeds. Of dit nou af en toe is of regelmatig, maar we kunnen allemaal wel genieten van een snackje op z’n tijd. Ondanks dat tegenwoordig gezond eten en een “healthy lifestyle” steeds bekender en voor sommigen ook belangrijker worden, blijft de snackbar nog steeds super populair. Iedereen is er ook wel mee opgegroeid en groeit er nu nog steeds mee op. Zo mocht je bijvoorbeeld op je verjaardag kiezen wat je graag wou eten, op een zondag patat eten, op een festival iets lekkers halen, op een kinderfeestje of tijdens een ander feest. Er zijn altijd wel gelegenheden om iets te halen bij een snackbar. Daarnaast is er bijna geen ontkomen meer aan. Bijna iedere stad of dorp heeft wel een snackbar!

Het is natuurlijk ook wel onwijs handig zo’n snackbar. Stel je voor, je hebt een lange dag op je werk gehad, je komt thuis en je moet nog koken! Je hebt er geen zin in, maar doet het vaak toch. Maar af en toe is het natuurlijk wel hartstikke makkelijk om even snel iets bij de snackbar te halen. Achteraf hoef je ook bijna geen afwas te doen, je hebt toch geen pannen gebruikt! Je hebt natuurlijk ook wel eens dat je door het centrum loopt en trek hebt in iets lekkers. Perfect moment om even langs de snackbar te gaan en een frikandel te halen. Niet alleen voor een tussendoortje is het handig, ook voor wanneer je gasten hebt of een feestje geeft en je hebt een maaltijd nodig is het ideaal. Iedereen lust het namelijk wel en je hoeft niet voor een heleboel te koken!

Ondanks dat het handig en makkelijk is, is het natuurlijk ook gewoon hartstikke lekker!

Hoe is de snackbar ontstaan?

Dat we er allemaal mee zijn opgegroeid is geen grapje, snackbars gaan namelijk al best wel een lange poos mee. De eerste was er al in 1915! Dit was, zoals we het nu zouden noemen, een cafetaria in Utrecht. Het had namelijk een aantal zitplekken en een wat meer diverse menukaart. Zo hadden ze naast patat en frituursnacks ook soorten worst, popcorn, snoep, melkproducten, koffie, frisdrank en zelfs bier! Er werd ook lunch en ontbijt verzorgd. Dit was erg populair bij mensen die aan het werk waren en tussendoor even van de werkvloer gingen. Toen deze snackbar ontstond waren de kraampjes en foodtrucks ook al vrij bekend in Utrecht.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

hamburger met friet

 

Wat zijn de populairste snacks bij een snackbar?

De één vindt dit lekker, de ander dat, iedereen heeft wel een andere smaak. Gelukkig zijn er dan ook onwijs veel soorten snacks te halen bij een snackbar. Daarom zijn ze ook zo populair, voor ieder wat wils. Zelfs zo populair dat je ze uit de muur kan halen! Maar met zo veel verschillende snacks, welke zijn dan het populairst? Dit zijn de top tien meest bestelde snacks in Nederland:

  1. Frikandel
  2. Loempia
  3. Kroket
  4. Kipnuggets
  5. Kipsaté
  6. Mexicano
  7. Kipcorn
  8. Bitterballen
  9. Kaassoufflé
  10. Bamischijf

Dat de frikandel bovenaan zou staan had je waarschijnlijk wel verwacht. Heb je deze allemaal al eens gehad? Probeer dan eens totaal iets anders. Misschien ontdek je jouw nieuwe favoriete snack!