Kan ik alweer reizen naar het buitenland?

Reizen naar het buitenland

Kan ik alweer reizen naar het buitenland? Dat is een vraag die de meeste mensen op dit moment met familie en/of vrienden met elkaar stellen. En dat snappen we ook wel. In deze tijd wil je graag niet on ons kikkerlandje zitten en vooral niet met de maatregelen die er op dit moment zijn. Maar kan het alweer? Kan ik alweer reizen naar het buitenland? Lees onze blog verder om daarachter te komen.

Waarom is reizen naar het buitenland beperkt?

Een paar jaar geleden kon je nog normaal naar het buitenland reizen. Helaas gaat dat op dit moment niet zo makkelijk. Sinds eind 2019 kwam corona bij ons op bezoek. Deze snel verspreidende ziekte heeft de hele wereld in gevaar gebracht, met als gevolg meerdere lockdows, landelijke regels en het innemen van de menselijke vrijheid. Wat natuurlijk voor veel onrust en zorgen heeft gezorgd. Wat heel vervelend is maar de lockdown heeft er ook voor gezorgd dat het reizen beperkt werd. We mochten op een gegeven moment niet eens meer naar het buitenland toe reizen. Oftewel je moest aan een paar voorwaarden voldoen:

  • Geen risicogebied
  • Testen voor vertrek
  • In bezit zijn van een QR – Code
  • Geen klachten hebben

Voldeed je niet aan een van deze eisen, dan werd je toegang tot het land ontzegd. Het is heel begrijpelijk dat ze deze regels toepassen. Iedereen heeft het al zwaar en ze willen graag veilig met deze ziekte omgaan. Dat doen ze aan de hand van de regels.

Hoelang heeft het geduurd voordat we weer mochten reizen?

Om eerlijk te zeggen verschilde dat echt per land of wij als Nederlanders erin mochten of niet. Nederland was/is een groot risicogebied. Wat de meeste landen al afschrikt om ons in hun land toe te laten. Maar dat geld dan natuurlijk ook andersom. De andere landen kunnen ook een groot risicogebied zijn en dat leidt dan uiteindelijk tot ontzegging voor toegang tot dat land van het RIVM.  

Mag ik reizen naar het buitenland?

Op dit moment is het wel toegestaan om te reizen naar het buitenland. Maar dat kan elk moment veranderen. Het hangt veel van de aantal besmettingen af die in het land afspeelt die jij graag wilt gaan bezoeken. Zo heeft elke land een kleurcode. Aan de hand van de kleurcode kan je zien wat voor risicogebied het land is. Dit zijn de volgende kleuren:

  • Groen
  • Geel
  • Oranje
  • Rood

Kijk op de site van het rijksoverheid om te zien welke kleurcodes het land heeft.

Kleurcode: Groen

Je mag naar het land toe reizen. Groen betekent dat het land veilig is om naar toe te reizen. Er zijn weinig besmettingen.

Kleurcode: Geel

Geel betekent dat er wel risico’s aanwezig zijn in het land. Maar dat betekent niet dat je er niet naar toe kan reizen. Bereid je voor op je reis en bescherm je zelf goed aan de hand van hulpmiddelen, zoals mondkapjes en handgel die alcohol bevat.

Kleurcode: Oranje

Bij de kleur oranje adviseren ze jou om alleen noodzakelijke reizen te maken. Er zijn veel besmettingen in het land aanwezig dat leidt tot strengere regels. Het is zonde als je aar op vakantie wilt gaan en dat je dan de helft van het land niet kan zien

Kleurcode: Rood

Bij rood adviseren ze jou om niet naar het land te reizen. Er zijn veel besmettingen in het land aanwezig die tot zeer strenge regels leidt. Meestal is het bij rood ook niet eens mogelijk om naar het land toe te reizen. 

Vond je dit een interessante blog? Lees dan ook onze andere blogs betreft reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *