Met vrienden op vakantie? Dit is waarom je een roadtrip moet maken met een camper

Is het maken van een roadtrip de grootste droom van jou en jouw vrienden? Het is tijd om jouw dromen om te zetten in werkelijkheid en de roadtrip van jouw leven te plannen.Met een camper, welteverstaan. Wij vertellen je waarom met vrienden een campertrip maken de beste keuze is.

Vrijheid, blijheid

Eén van de grootste voordelen die een camper biedt is vrijheid. Dankzij een camper kun je allerlei gebieden verkennen en bovendien overal overnachten. Omdat je niet gebonden bent aan de tijden van openbaar vervoer of de beperkingen van bijvoorbeeld een huurauto kun je een trip uitstippelen waarin je alles kunt zien wat je graag wilt zien. In sommige Europese landen is het bovendien toegestaan om in het wild te kamperen, waardoor je tevens niet gebonden bent aan campings en camperplaatsen. Dat is pas echt genieten.

Genieten van onbekende landen met alle fijne spullen van thuis

Vakanties en reizen zijn leuk, maar kunnen in sommige gevallen ook betekenen dat je je even moet behelpen. Omdat je niet over de spullen van thuis beschikt, kan het zijn dat je soms een compromis moet sluiten of akkoord moet gaan met minder luxe en comfort. Door te reizen met een camper is dit echter niet het geval. De meeste campers beschikken over een fatsoenlijke keuken en bieden genoeg ruimte om allerlei belangrijke spullen mee te nemen, waardoor je altijd kunt genieten van jouw eigen spullen, de luxe en het comfort van thuis.

Zelfstandigheid

Naast dat op vakantie gaan met een camper een waanzinnig avontuur is, is het ook één groot leermoment. Door zonder ouders op reis te gaan leer je voor jezelf en je vrienden te zorgen, leer je vooruit te denken, leer je verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar en jullie spullen en leer je bovendien een belangrijk stuk zelfstandigheid. Deze nieuwe zelfstandigheid en het vermogen om zelf beslissingen te nemen kunnen je later in het leven op allerlei manieren van pas komen.

Waarom occasion campers de beste keuze zijn voor roadtrips van vriendengroepen

Op reis gaan met een camper biedt twee mogelijkheden: óf je kiest voor een huurcamper, die je na de reis weer inlevert, óf je koopt een camper. Wil jij vaker op reis gaan met een camper? Dan is een camper kopen de beste keuze. Als je kiest voor een camper kopen, is het aan te raden om te kiezen voor een occasion camper. Occasion campers zijn aanzienlijk goedkoper dan nieuwe campers en verkrijgbaar in allerlei soorten, uitvoeringen en formaten. Zo is er voor elke vriendengroep een passende camper verkrijgbaar.