Gran Canaria; één van Europa’s favoriete vakantiebestemmingen

De Canarische Eilanden verwelkomen elk jaar opnieuw ontzettend veel reizigers. Voor het merendeel van deze reizigers geldt dat ze veelal over een uitgesproken voorkeur beschikken voor de twee absolute toeristische grootmachten van de regio. Het gaat hierbij dan enerzijds om Gran Canaria en anderzijds om Tenerife. Voor eerstgenoemde geldt dat er ontzettend veel redenen aan te halen zijn waarom dit eiland door de jaren heen zo geweldig populair is geworden. Ben jij benieuwd om deze redenen te ontdekken? Dan verder blijven lezen absoluut de boodschap!

Hoelang moet je vliegen naar Gran Canaria?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar de vluchtduur. Vanuit Nederland en België kan je er rekening mee houden dat de gemiddelde vluchtduur naar Gran Canaria zo’n 4 uur en 30 minuten bedraagt. Landen doe je op de internationale luchthaven Gando Airport. Deze bevindt zich op ongeveer 19 kilometer van de hoofdstad van het eiland Las Palmas. Deze geringe vluchtduur zorgt ervoor dat veel mensen zich de vraag stellen of dit eiland kan worden bestempeld als een winterzonvakantie of niet. Tijdens de zomermaanden kan je er op rekenen dat de zon hier ongeveer acht à negen uur per dag schijnt. Bovendien is het zo dat de gemiddelde temperatuur hier dan is gelegen tussen de 20 en 24 graden. Dat valt dus best wel mee. Tijdens de wintermaanden is het niet alleen wat koeler, maar ook wat natter op dit eiland. De gemiddelde temperatuur is dan gelegen tussen de 15 en 20 graden. De zon is van de partij gedurende zes à zeven uren per dag.

Roque Nublo; het symbool van Gran Canaria 

Het spreekt voor zich dat er best een aantal verschillende zaken zijn die Gran Canaria kenmerken. Het gaat hierbij dan onder meer om de zogenaamde Roque Nublo. Hiervoor geldt dat ze wordt bestempeld als het absolute symbool van het eiland. Het betreft hier een enorme basaltrots welke over een hoogte beschikt van zomaar even 80 meter. Ze bevindt zich bovendien op een hoogte van 1813 meter. Het landschap dat om de rots is gelegen is vrij ruig en staat erom bekend zich uitstekend te lenen voor een prachtige wandeling. Ben je van plan om in deze streek te gaan wandelen? Dan is het interessant om de zogenaamde GC-600 te volgen. Dit is een wandelpad dat je naar Roque Nublo zal leiden. Onderweg zal je bovendien ook tal van verschillende prachtige uitkijkpunten aantreffen. Met een beetje geluk zie je in de verte zelfs het eiland Tenerife liggen!

Dunas de Maspalomas

Tijdens een vakantie op Gran Canaria is het eveneens een absolute must om een bezoek te brengen aan de locatie Dunas de Maspalomas. Hiervoor geldt dat ze is gelegen tussen de badplaatsen Maspalomas evenals Playa del Inglés. Het betreft hier een uniek duingebied welke veel wegheeft van de Sahara. Dit is een absolute aanrader om te bezoeken. Je moet er wel rekening mee houden dat je hier een beschermd natuurgebied betreedt. Voor mensen die ervan houden om tijdens hun vakantie mooie wandelingen te maken is dit in ieder geval een locatie die je zeker niet over het hoofd mag zien, integendeel. Zet deze plaats dus zeker maar helemaal bovenaan je verlanglijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *