Dit zijn essentiële items voor je paklijst voor de Marathon des Sables

De Marathon des Sables, ook wel bekend als de ‘Marathon of the Sands’, is een zesdaagse ultraloop van in totaal 250 kilometer door de woestijn van Marokko. Dit extreme evenement vereist niet alleen een uitstekende fysieke conditie, maar ook een zorgvuldig samengestelde paklijst met essentiële items die je nodig hebt om te overleven in de woestijn.

Hydratatie en voeding

De woestijn is een genadeloze omgeving, dus hydratatie en voeding zijn van vitaal belang tijdens de Marathon des Sables. Je zult minimaal 2 liter water per dag nodig hebben om gehydrateerd te blijven, en het is belangrijk om ook voldoende elektrolyten binnen te krijgen. Je kunt elektrolytenpoeder meenemen om toe te voegen aan je water of sportdrank. Daarnaast heb je energierijke voeding nodig, zoals energierepen, noten en gedroogd fruit, om je energieniveau op peil te houden tijdens de lange dagen in de woestijn.

Slaapuitrusting

Je zult geen luxe hotelbedden vinden tijdens de Marathon des Sables, dus het is belangrijk om je eigen slaapuitrusting mee te nemen. Een lichtgewicht slaapzak en een slaapmatje zijn essentieel om comfortabel te kunnen slapen op het zanderige terrein. Het kan ’s nachts flink afkoelen in de woestijn, dus zorg ervoor dat je slaapzak geschikt is voor de temperatuur en dat je warme kleding bij je hebt.

Kleding en schoeisel

Je kleding en schoeisel zijn van groot belang tijdens de Marathon des Sables. Kies voor ademende en vochtregulerende kleding om oververhitting te voorkomen en zorg ervoor dat je kleding voldoende bescherming biedt tegen de zon. Kies voor trailschoenen met een goede grip en voldoende demping om blessures te voorkomen. Het kan ook handig zijn om gaiters te dragen om te voorkomen dat er zand in je schoenen komt.

Wil je zeker weten dat je niets vergeet? Bekijk dan onze checklist met spullen voor de Marathon des Sables en ga goed voorbereid op pad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *