Deze 5 zomerfestivals mag je niet missen!

We mogen weer los met zijn allen! Het festivalseizoen gaat weer van start en met veel mooi weer op komst wil je deze festivals deze zomer niet missen. Hieronder staan de top 5 zomerfestivals van 2022, dit wil jij niet missen!

Top 5 zomerfestivals 2022

1. WOO HAH!

WOO HAH is het bekendste hiphopfestival van Nederland. Hip-hop artiesten van over de hele wereld reizen naar het safari park de Beekse Bergen om hier hun optreden te geven. WOO HAH! festival duurt een heel weekend lang en je kunt hier daarom ook kamperen. Artiesten die dit jaar in de line-up staan zijn onder andere: Future, Central Cee, Josylvio en ADF Samski. Dit festival is van vrijdag 1 juli tot zaterdag 3 juli.

Ticketprijzen:

 • Vrijdag dagticket: €78,40
 • Zaterdag dagticket: €100,80
 • Zondag dagticket: €100,84
 • Weekend met de camping: €239,-
 • Weekend zonder de camping: €204,-

2. SENSATION

Dit festival wordt georganiseerd in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Sensation is een van de grootste dance-events van Nederland. Bekende artiesten die komen zijn: Oliver Heldens, Sunnery James en Ryan Marciano en Diplo & MK. Dit wil je als house liefhebber niet missen! Dit feest is op zaterdag 2 juli.

Ticketprijzen:

 • Early bird €99,95
 • Regular €109,00
 • Final €119,00
zomerfestival 2022

3. Sneekweek

Vind jij bovenstaande festivals te duur of wil jij simpelweg meer dan alleen speakers en dj’s? Dan is de Sneekweek misschien wel iets voor jou! Dit watersport event wordt jaarlijks gehouden in de stad Sneek (Friesland). Je kunt hier overdag genieten van watersport evenementen en in de avond kun je helemaal losgaan in de binnenstad. De Sneekweek start 5 augustus en duurt tot 11 augustus. Sneekweek is een heerlijke jongeren vakantie bestemming voor in de zomer!

Ticketprijzen:

 • Binnenstad GRATIS
 • Watersport evenementen variërend

4. Dutch Valley Festival

Houd je meer van meezingers en Nederlandstalige muziek? Dan is Dutch Valley Festival misschien wel iets voor jou! Het festival wordt georganiseerd in Spaarnwoude en is op zondag 14 augustus. Dutch Valley heeft de beste Nederlandse artiesten in huis zoals: Anouk, Snelle, Jan Smit, Wolter Kroes en Frans Duijts!

Ticketprijzen:

 • Regular €53,15

5. Mysteryland 2022

Wil je ook nog in de na-zomer genieten van een festival? Dat kan op Mysteryland! Dit mega grote festival wordt georganiseerd in Haarlemmermeer. Dit festival heeft ook internationaal zijn naam gevestigd door zijn uitbundige decoratie en stijlen. Het festival kent maar liefst vijf verschillende podia met allen een andere muziekstijl. Ook de artiesten liegen er niet om. De line-up bestaat o.a. uit: Curbi, Dom Dolla, Frequencerz en Afro Bro’s. Het festival vindt plaats op 26 t/m 28 augustus.

Ticketprijzen:

 • Zaterdagticket: €95,50
 • Zondagticket: €79,90
 • Weekendticket: €169,85
 • Weekend + Camping: €199
zomerfestivals

Zomerfestivals: dancefestivals 2022

Was het bovenstaande rijtje voor jou nog niet genoeg? Dan hebben we nog wat extra festivals voor jou gevonden in specifieke categorieën. Ben jij opzoek naar een dancefestival in 2022 zoals een techno- of een hardstylefestival? Blijf dan vooral nog even lezen!

Technofestivals 2022

Techno is een subgenre binnen de housemuziek dat de stijlkenmerken combineert die typisch zijn voor techno en house. De term ’tech house’ is gemaakt als een afkorting voor een genre dat dance-elektronica omvat, dat de muzikale elementen van techno en housemuziek combineert, zoals ‘ruige baslijnen’ en ‘steely beats’, samen met de harmonieën en grooves die kenmerkend zijn voor progressieve house. De muziek had aanvankelijk een minimalistische en strakke ontwerpstijl, die vaak werd geassocieerd met technomuziek uit Detroit in de Verenigde staten en Engeland. Houd je van dit soort muziek dan is een technofestival zeker wat voor jou!

Technofestival 18 hrs

Kan je wel tegen een stootje? Dan is dit technofestival zeker wat voor jou! Dit festival duurt in totaal 18 uren! Het festival begint in de middag om 12 uur en eindigt vroeg in de ochtend om 6 uur! Het festival is in Zaandam en begint op 9 juli. Neem een goed gevulde portemonnee mee, want je zult wel wat eten en drinken moeten kopen.

Paradigm Festival

Dit is een van de bekendste technofeesten in het noorden van Nederland. Paradigm is een technofeest in een oude suikerfabriek. Dit festival in Groningen gaat door tot in de late, of beter gezegd, vroege uurtjes. Het festival duurt namelijk tot 8 uur in de ochtend! Dit technofestival is 13 augustus en is ongekend populair. Wees er dus snel bij!

technofestival 2022

Hardstylefestivals 2022

Houd jij ervan om nog een tikje harder te gaan dan 128 beats per minuut? Dan is hardstyle waarschijnlijk wel iets voor jou. Deze genre staat bekend om zijn snelle ritmes en melodische klanken. Hieronder hebben we een paar populaire hardstyle festivals van 2022 op een rij gezet.

Dominater Festival

Dit hardstyle feest wordt gehouden in Eersel. Waar hardstyle 150 beats per minuut gaat, gaat dit hardstyle festival nog wel iets harder. Met harde beats dreun je met artiesten zoals: Angerfist, Miss K8 en SEFA er lekker op los. Het feest duurt twee dagen en vindt plaats op 15 en 16 juli.

X-Qlusive Holland

Dit feestje wordt gehouden in de Gelredome in Arnhem. Dit feest is misschien wel een van de gezelligste van de hele zomer. Met vele verschillende artiesten is dit feest een gegarandeerd succes. Het feest is laat in de zomer en daarom bewust indoor. Het feest vindt namelijk plaats op 3 september. Dit wil je zeker niet missen.

Wat zijn zomerfestivals?

Het woord zegt het eigenlijk al. Zomerfestivals zijn festivals die georganiseerd worden in de zomer. Dit kunnen allemaal verschillende soorten festivals zijn. Zo kun je hierbij denken aan een festival wat meerdere dagen duurt of eentje die georganiseerd wordt op meerdere locaties. Nederland heeft veel keuze als het gaat om zomerfestivals. Op deze manier is er voor iedereen wat, van jong tot oud en van ervaren tot onervaren.

Waar moet je op letten bij zomerfestivals 2022?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten tijdens zomerfestivals in 2022. Allereerst is er een groot personeelstekort in de festivalsector. Dit kan leiden tot langere wachttijden voor jouw drankje of eten. Ook zijn door de problemen in Europa en de inflatie de prijzen van de drankjes op festivals en het eten fors duurder geworden. Je bent op een festival al snel rond de €2,80 kwijt voor een biertje! Maak daarom voor de tijd een potje met de hoeveelheid die je wilt uitgeven. Op deze manier geef je nooit teveel uit! Als laatste wordt door de opwarming van de aarde in de zomer veel droogte verwacht. Zorg ervoor dat je jezelf altijd goed blijft hydrateren, vooral bij warm en droog weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *