Waarom zijn pizza foodtrucks zo populair?

Foodtruckeigenaren zijn altijd opzoek naar voedsel wat populair is bij de potentiële klanten. Ze willen immers zoveel mogelijk voedsel verkopen. Het is daarom zeker geen slechte keus om voor pizza te gaan. Er zijn verschillende redenen waarom pizza foodtrucks zo goed lopen. De pizza is niet alleen populair maar ook makkelijk te bereiden. Heel simpel gezegd is pizza slechts een laagje deeg met saus en verschillende ingrediënten erop. Het is dus haalbaar om dit in een foodtruck te bereiden.
Een ander voordeel van de pizza is dat je ze in veel verschillende soorten hebt. Je kan de klant dus zelf laten kiezen wat ze op hun pizza willen.

Waar komt de pizza vandaan?

We weten allemaal dat pizza’s zoals wij die nu kennen uit Italië komen. In de 17e eeuw werd in de armere delen van Napels pizza gegeten. Het stond toen bekend als een boeren gerecht. Mensen uit het rijke deel van de stad besloten het gerecht ook te proberen en het draaide uit op een groot succes. De pizza is tegenwoordig naast pasta het bekendste gerecht uit de Italiaanse keuken.

Maar als we nog verder de geschiedenis in duiken komt de voorganger van de pizza uit het middellandse zeegebied. Hier bakten ze ronde broden, die als borden dienden waar ze hun eten op schepte. Als je het wil vergelijken met het voedsel van nu kun je het zien als Turkse broden.

Welke soorten pizza’s zijn er?

Ik zei het net al even, er zijn heel veel verschillende soorten pizza’s. Maar om even een beeld te geven welke soorten pizza’s je bij pizza foodtrucks kan verwachten heb ik hier een lijstje met de populairste pizza’s:

  • Pizza Margarita: tomatensaus, mozzarella en basilicum.
  • Pizza Peperoni: tomatensaus, mozzarella en peperoni.
  • Pizza 4 kazen: tomatensaus, mozzarella, gorgonzola en twee andere soorten kaas naar keuze.
  • Pizza Funghi: tomatensaus, mozzarella en champigons.
  • Pizza Hawaii: tomatensaus, mozzarella, ham en ananas.
  • Pizza Pollo: tomatensaus, mozzarella, kip en champigons.
  • Pizza Tonijn: tomatensaus, mozzarella, tonijn en ui.

Dit zijn dan wel de populairste pizza’s maar er zijn nog heel veel soorten die ik niet heb opgenoemd. Daarom hebben veel pizza foodtrucks verschillende soorten ingrediënten klaarliggen waar de klanten uit kunnen kiezen. Zo is er voor ieder wat wils.

pizza foodtruck

Hoe serveer je een pizza vanuit een foodtruck?

Om goede kwaliteit pizza’s te verkopen moet je zorgen voor een goede oven. Je kan gaan voor een normale oven, maar voor net dat beetje extra kwaliteit kun je ook gaan voor een steenoven. Een pizza bakken in een steenoven is typisch Italiaans. Het geeft niet alleen extra smaak aan de pizza, het zorgt ook voor een Italiaanse sfeer. Wie wil dat nou niet uitstralen bij een pizza foodtruck?
De steenoven kan je laten inbouwen in de foodtruck, maar je kan er ook voor kiezen om een steenoven aan te schaffen op wieltjes. Zo kan je hem buiten je foodtruck neerzetten en je klanten echt meenemen in het proces van het maken van traditionele steenoven pizza.

Meer weten over andere soorten foodtrucks? Lees de blog: Welke soorten foodtrucks zijn er?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *