Waar wordt matcha poeder van gemaakt en wat zijn de voordelen?

Waarom is matcha poeder zo gezond? De gezondheidsvoordelen van dit poeder zijn ongekend zegt men. Wij willen natuurlijk weten wat er zo gezond aan is en wat de voordelen zijn om dit poeder te gebruiken. 

Matcha poeder is thee. In tegenstelling tot de thee die wij tot nu toe drinken bestaat deze theesoort niet uit losse blaadjes maar je koopt deze thee in poedervorm. Matcha betekent dan ook: poederthee. Van deze poeder kan je thee maken maar je kan er ook voor kiezen om de poeder door gezonde smoothies of door je ontbijt te roeren. 

Waarom matcha poeder zo gezond?

Er zitten ontzettend veel antioxidanten in deze poeder en dat maakt de thee zo gezond. Vooral het stofje EGCG is in zeer hoge mate aanwezig. De poeder is gemaakt van het gehele blad en dit maakt dat alle voedingsstoffen die in het blad zitten ook in je lichaam komen. Als deze theebladeren worden geoogst worden zij bedekt met matcha bladeren. 

Dat stimuleert de groei van de bladeren en zorgt ook voor een betere smaak en textuur. Ook is het bijzonder dat de bladeren die gebruikt worden voor matcha met de hand worden geselecteerd. Daarna worden de bladeren gestoomd en vervolgens gedroogd in een koude opslag. Daardoor verdiept de smaak zich. Als dit proces voorbij is worden de bladeren vermalen tot een fijn poeder. Er gaat dus veel werk in de productie van deze thee zitten. Daardoor is matcha thee ook duurder dan andere theesoorten. Dat is niet heel erg want je hebt er ook niet veel van nodig om een kop thee mee te maken.

Waarom je matcha thee zou moeten drinken:

  • Het zit boordevol oxidanten.
  • Verhoogt de stofwisseling en verbrandt calorieën.
  • Het ontgift.
  • Kalmeert de geest en ontspant het lichaam.
  • Verbetert de stemming en helpt bij de concentratie.
  • Het verlaagt de bloedsuikerspiegel.

Wil je meer weten over deze fantastische theesoort verdiep je er dan eens goed in. Er is steeds meer informatie te vinden op internet.  Alles wat je verder moet weten over deze theesoort vind je onder het blauwe linkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *