Eerlijke chocolade voor Valentijnsdag

Tegenwoordig zien we steeds meer over (on)eerlijke chocolade productie. Het meest bekende merk dat hier volledig om draait is Tony’s Chocolonely, maar een chocoladereep geven om je geliefde van eerlijke chocolade te laten genieten, is helaas minder luxueus en romantisch. In dit artikel kan je lezen waar je het beste op kan letten als je eerlijke én romantische chocolade wil kopen voor de persoon van wie je houdt.

Wat maakt chocolade eerlijk?

Het meest belangrijke is begrijpen waarom bepaalde chocolade oneerlijk is, want waar zit dit hem nou precies in? Uit onderzoek een aantal jaar geleden is gebleken dat op veel cacaoplantages in West-Afrika kinderarbeid en moderne slavernij gebruikt worden. Dat op zichzelf is natuurlijk verschrikkelijk, maar het is lastig om zeker te weten of iedereen eerlijk betaald wordt voor hun arbeid en of de kinderen naar school gaan, aangezien we niet in West-Afrika zijn. Hoe kan je dan zeker weten of je eerlijke chocolade koopt voor jouw Valentijn?

Cocoa Horizons Foundation

Een simpele manier om erachter te komen of de chocolade die jij gaat kopen geen kinderarbeid & moderne slavernij steunt, is kijken op de website van de Cocoa Horizons Foundation. Zij zetten zich op verschillende manieren in om de cacaohandel flink te verbeteren en verduurzamen. Deze stichting ziet erop toe dat de kinderen rondom cacaoplantages allemaal naar school gaan en dragen bij aan het bewustzijn over kinderarbeid. Op hun website kan je zien welke merken gebruik maken van de eerlijke cacaobonen om hun chocolade te maken.

Het perfecte Valentijnscadeau

Goed, nu je weet hoe je eerlijke chocolade kan onderscheiden van de oneerlijke chocolade, is het natuurlijk zaak dat je de perfecte chocolade koopt voor jouw Valentijn. Zoals eerder al gezegd is een chocoladereep niet zo romantisch, dus wat kan je dan het beste in huis halen voor jouw Valentijn? Een romantische en luxe optie zijn bonbons, maar voor de échte romantische Valentijn chocolade kan je het beste op zoek gaan naar bonbons in de vorm van hartjes. Niet alleen ziet het er ongelooflijk schattig uit, je geeft jouw Valentijn ook nog eens de optie om nieuwe & verrassende smaken te ontdekken. Een groot chocoladehart kan ook niet verkeerd gaan, het heeft precies die speciale finish waar een chocoladereep simpelweg niet aan kan tippen.

Zonder schuldgevoel de liefde delen

Als je uiteindelijk de perfecte, eerlijke en romantische chocolade gevonden heb voor jouw Valentijn, is het tijd om te genieten. Want met zo’n cadeau verdeel je de liefde van hier tot aan West-Afrika, mooier dan dat kan je het toch niet krijgen. Geniet van de mooiste dag van de liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *