3 tips voor een vakantie in eigen tuin

Ga jij dit jaar niet op vakantie of vind je het überhaupt fijner om de zomers in Nederland door te brengen? Maar wil je toch dat vakantiegevoel naar je toe halen? Er zijn genoeg dingen waardoor jij in je eigen tuin echt vakantie kunt vieren. Wat die dingen zijn? Dat vertel ik je in dit artikel. Alvast een hele fijne tuin-vakantie gewenst! 

Ga kamperen in de tuin

De één is er dol op, terwijl de ander liever op vakantie gaat naar een 5 sterrenhotel. Kamperen is een veelvoorkomende vorm van vakantie vieren en kan ook gewoon in je eigen tuin worden uitgevoerd. Zo ben je toch even weg uit de dagelijkse sleur omdat je je patroon van in huis slapen en eten doorbreekt. Zet een tent (of heel tentenkamp) op in je tuin en ga één of meerdere nachten daar slapen. Probeer ook echt het campingleven na te bootsen. Dus hup, met die wc-rol onder de arm naar het toilet (dat mag je wel gewoon in huis doen) en zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Neem alle leuke camping spellen mee en geniet van je mini vakantie in eigen tuin.  

Zorg voor voldoende ontspanning

Vakantie is voor velen een manier om even ultiem te ontspannen. Even weg uit de dagelijkse stress en even genieten van elkaar en het leven. Wanneer je je vakantie zo dicht bij huis viert, kan het moeilijk zijn om uit die dagelijkse sleur te stappen. Misschien pak je toch stiekem je laptop er even bij om je werkmail te checken of ben je constant bezig met of het huis wel netjes is. Probeer dit tijdens je vakantie in de tuin echt even los te laten en echt te ontspannen. Sommige dingen kunnen je hierbij ondersteunen. Denk aan een lekkere hangmat, een goed boek of een hot tub. Hottubs zijn misschien niet voor iedereen weggelegd en misschien wil je er niet eens één, maar je kunt er ook één huren voor één of meerdere dagen. 

Geniet van lekker eten en drinken

Nu je vakantie hebt, kun je je dieet even laten varen. Dat komt straks wel weer als je ‘terug’ bent van je vakantie. Plan een gezellige barbecue met vrienden of ga iedere avond met het gezin lekker buiten eten. Denk ook aan de tropische drankjes, bijvoorbeeld aan smoothies en cocktails. Op vakantie maakt het even niet uit wat je eet en drinkt (hoewel je natuurlijk niet ineens heel gek moet doen). Geniet van al het lekkers, want voor je het weet zit je weer aan de spruitjes en spinazie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *