Stappenplan mondkapjes kopen: voorkom een miskoop

Mondkapjes kopen is lastiger dan je denkt. Er is een grote keuze en er zijn duizenden verkopers die jou allemaal de beste mondkapjes aanbieden. Je moet niet alleen bedenken welke soort mondkapjes je wilt kopen, maar ook waar. Daarnaast is het belangrijk dat je kwaliteit ontvangt en dat je ook daadwerkelijk krijgt wat je hebt besteld. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je niet de enige, maar met het onderstaande stappenplan om je te helpen bij de aankoop zie je geen optie over het hoofd.

1.     Welke soort mondkapjes wil je kopen?

Voordat je ook maar één winkel binnenstapt of website opent bepaal je welke mondkapjes je wilt kopen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om het assortiment te filteren. Het is vanzelfsprekend dat je alleen naar niet-medische mondkapjes zoekt. Daarna geef je antwoord op de volgende vragen.

  • Wil je stoffen- of wegwerp mondkapjes kopen?
  • Wil je mondkapjes met- of zonder filter?
  • Hoeveel lagen moeten je mondkapjes hebben?
  • Wil je je mondkapjes online kopen of in de winkelstraat?
  • Wat zijn je eisen met betrekking tot het uiterlijk?

2.     Een verkooppunt vinden

Nu ga je zoeken naar een verkoper die het soort mondkapjes dat jij kopen wilt aanbiedt. Dat doe je via het internet, door het assortiment van fysieke winkels te controleren of door naar online winkels te zoeken die aanbieden wat jij nodig hebt. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de verkoper betrouwbaar is. Lees klantenrecensies door en kies alleen voor winkels met een hoge tevredenheidsscore. Er is keuze genoeg, dus je kunt hoge eisen stellen.

Tip: kies een Nederlandse verkoper

Het is geen slecht idee om alleen voor Nederlandse verkopers te kiezen. Deze verkopen in de meeste gevallen kwalitatieve producten. Valt de bestelling tegen, dan kun je je mondkapjes heel makkelijk terugsturen. Communicatie gaat in het Nederlands, de productomschrijving is in het Nederlands en alles is gewoon een stuk simpeler.

3.     Enkele voorzorgsmaatregelen

Als je een betrouwbare winkel gevonden hebt kun je je mondkapjes gaan kopen, maar niet zonder een aantal controles uit te voeren voordat je op de bestelknop drukt. Lees de productomschrijving van het mondkapje in kwestie goed door en beoordeel dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Katoen is vaak het beste. Bekijk ook hoeveel lagen het mondkapje heeft en zorg dat dit er niet minder dan 2 zijn. Als laatste kijk je naar de afmetingen zodat je zeker weet dat je een standaard mondkapje ontvangt dat past.

Maak hier een afspraak voor een Coronatest!

4.     Denk na over de hoeveelheid

Nu is het verstandig om genoeg te bestellen. Aan te weinig mondkapjes heb je niets, maar te veel mondkapjes kopen is zonde van het geld. Maak een berekening wetende dat je je mondkapje elke keer nadat je deze afneemt moet vervangen. Besluit je stoffen mondkapjes te bestellen, vergeet dan niet dat er altijd een aantal in de was zullen zitten. Hoe meer mondkapjes je bestelt, hoe groter de volumekorting. Het beste bestel je er direct voldoende en heb je dit stappenplan niet snel nog een keer nodig.