De herfst is net begonnen, wat betekent dat je niet elke dag de bloemen water hoef te geven. Het is nu namelijk de perfecte timing om jouw tuin een opknapbeurt te geven. Denk hierbij aan een nieuwe schutting, tegels schoonspuiten, de tuinset schoon maken en wellicht een overkapping hierover te plaatsen. Vandaag neem ik je mee met wat je in de herfst- en wintermaanden het beste kan doen met de tuin. 

Tuinset

Wil je volgende zomer weer zo van de tuinset genieten als dit jaar, dan kan je het beste nu met de tuin aan de slag gaan. In de herfst en winter laat je vaak de tuinset buiten staan, waardoor dit kan gaan rotten. Daarom is het belangrijk om deze eens in het jaar goed schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat het hout goed blijft. Ook als je geen houten tuinset hebt is het toch handig om deze een goede schoonmaakbeurt te geven. Niet alleen het zitgedeelte maar de hele bank. 

Onderhoud tegels

Als je tegels hebt in de tuin gaat daar veel mos tussen groeien. Om ervoor te zorgen dat na de winter niet al je tegels vol gegroeid zijn met mos en groen kan je het beste in de herfst de tegels al schoonmaken met een tangetje. Dit is ook goed om bij het gras te doen. Zo zorg je ervoor dat na de winter het gras ook op die plekken gaat groeien en dat het mos niet verder uitbreidt over het gras. Het eindresultaat is dat je een mooi groen gazon hebt! 

Overkapping

Ook is dit de tijd om iets aan de tuin te veranderen! Staat jouw tuinset vaak in de zon? Dan is een overkapping misschien iets voor jou. Je kan hierbij kiezen uit alleen een dak, maar ook een klein huisje. Hier past ook goed een loungeset in. Buitengoed heeft een groot aanbod aan verschillende houten overkappingen, dus neem vooral een kijkje op de website. 

Dus het is niet alleen de tijd om jouw tuin te verzorgen en winter proof te maken, maar wellicht ook iets nieuws in de tuin te zetten. Dit zorgt ervoor dat je optimaal genieten in de tuin aankomende zomer!