9 Vragen over festivals. Dit weet jij nog niet!

Waarom geen dop op fles festival?

Festivals kosten vaak geld, de entree loopt hier vaak al snel op naar de €50,00. Al hoewel dit lijkt als heel veel, kan dit voor het festival alleen niet uit. Het festival is afhankelijk van de omzet van drank die verkocht wordt aan de bar. Voor sommige mensen is het kopen van drank niet van belang. Zij kopen liever een flesje water. Dit flesje kun je gewoon weer bijvullen in de toiletten. Hierdoor loopt het festival omzet mis. Tenzij er geen dop op de fles bij een festival zit. Dan word je gedwongen om het flesje in één keer op te drinken.


Wat is het grootste festival van Nederland?

Het grootste festival van Nederland is de Zwarte Cross, Zwarte Cross is een zomerfestival en bevindt zich in de achterhoek. Het festival heeft zo’n 220.000 bezoekers. Het festival duurt meerdere dagen en staat in het teken van motorcross. Pinkpop is het op één na grootste festival van Nederland. Met zo’n 210.000 bezoekers en de beste artiesten ter wereld is Pinkpop zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dit is de top 10 grootste festivals van Nederlands zijn:

 1. Zwarte Cross (220.000 bezoekers)
 2. Pink Pop (210.000 bezoekers)
 3. Mysteryland (100.000 bezoekers)
 4. Concert at SEA (100.000)
 5. Paaspop (90.000)
 6. Awakenings (80.000)
 7. Defqon (78.000)
 8. Best Kept Secret (75.000)
 9. Lowlands (60.000)
 10. Decibel Outdoor (60.000)


Festival wat meenemen?

Je kunt natuurlijk niet al te veel meenemen naar een festival. Dit heeft te maken met het feit dat je gefouilleerd wordt. Het festival wil namelijk niet dat jij verboden spullen meeneemt op het festivalterrein. Denk hierbij aan middelen zoals: drank, drugs en wapens. Wat je wel mag meenemen naar een festival zijn de volgende dingen:

 • Zonnebril
 • Een trui (in de avond wordt het vaak kouder)
 • Heuptas
 • Zonnebrand
 • Lippenbalsem
 • Een dop (doe dat wel stiekem)
 • Een goed gevulde portemonnee


Wat draag je naar een festival?

Je wilt er natuurlijk er wel een beetje leuk uitzien op een festival. Vooral wanneer je single bent, wil je natuurlijk een beetje indruk maken op het gewenste geslacht. Daarom kun je verschillende dingen doen om er een beetje leuk uit te zien. Allereest is het belangrijk dat je niet een te basic outfit aantrekt. Je wilt natuurlijk wel een beetje opvallen. Ga daarom voor een outfit met een leuk detail. De tweede belangrijke tip is dat je kiest voor een outfit die de tempraturen van de hele dag aan kan. In de avond koelt het vaak aardig af. Daarom kun je betere een trui ombinden bijvoorbeeld. De laatste tip voor het dragen van een outfit naar een festival is dat je niet je duurste en nieuwste outfit uitkiest. Op een festivalvloer is het vaak vies. Hierdoor wordt je kleding ook erg vies. 


Wanneer mag je naar festival?

De minimumleeftijd voor een festival varieert per festival. Wanneer er drank geschonken wordt op een festival is de minimumleeftijd vaak 18. Ook zijn er veel festivals waar alle leeftijden welkom zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koningsdag of bevrijdingsdag. Kijk altijd goed naar de aanbevolen leeftijd die vermeld is op de website van heet festival. 

Wat is een festival?

Festivals zijn eendaagse of meerdaagse evenementen die bedoeld zijn voor groepen mensen die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp. Het kan artistiek zijn, zoals muziekfestivals van alle soorten, een filmfestival of een theaterfestival. Literatuur, dans en beeldende kunst kunnen het onderwerp van een festival zijn. Festivals kunnen als belangrijkste focus eten of drinken hebben of zelfs wetenschap, komedie of zelfs gericht zijn op kunst en ambachten. Het kan een religieus evenement zijn of gecentreerd rond een specifieke gemeenschap of traditie. Het is een viering met gelijkgestemde individuen. Het typische programma zal tal van optredens of evenementen omvatten. Festivals kunnen een plaatselijke viering zijn, maar ze kunnen ook een massale omvang hebben en honderdduizenden bezoekers trekken van over de hele wereld.

Waarom lollies op festival?

Meestal wanneer er mensen naar een festival gaan dan worden er wel eens verboden middelen gebruikt. Meestal wanneer er verboden middelen worden gebruikt, kan het wel eens voorkomen dat je zin krijgt in zoetigheid. Dat heeft er mee te maken omdat je mond dan droog wordt. Het kan op het moment echt heel lekker en verkoelend zijn maar het kan er ook voor zorgen dat je de volgende last hebt van je mond omdat je op het moment geen gevoel hebt.

Wanneer is iets een festival?

Mensen vragen zich af of het nou een festival is of niet. Er zijn bepaalde dingen waar je aan kunt zien of het een festival is of niet. Eén van de belangrijkste aspecten waar jij op moet gaan letten of het een festival is of niet is of je kunt zien wat voor festival er worden gegeven. Meestal zie je aan de thema of het een festival is of niet. Maar zo ook de aantal mensen dat komt zijn belangrijk. Hieronder een lijstje waar je kunt zien of het een festival is:

 • Artiest
 • Plaats
 • Aantal grond
 • Leeftijd

Wat is het grootste festival ter wereld?

Burning Man Festival – Verenigde Staten

Er wordt een Burning Man Festival gevierd in de woestijn van Nevada. De woestijn verandert van een vlakte van zanderig zand in een paradijs voor festivals met verschillende artistieke uitingen en allerlei vreemd uitgedoste individuen. Het kan allemaal tijdens Burning Man (behalve de mogelijkheid om wapens, huisdieren en vuur mee te brengen) en alles is gratis aangezien je tijdens Burning Man items ruilt met andere mensen. Het festival duurt een week, en je moet een plek vinden om te verblijven (lees het woord “camper” of tent), maar je moet wel rekening houden met ruilhandel. Neem bijvoorbeeld drinken eten, of andere leuke hebbedingetjes om te ruilen tegen andere dingen. Voorbereid zijn is noodzaak als je naar deze locatie gaat, je zult echter wel van een feestje kunnen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *