Gaan festivals dit jaar eindelijk wel door?

Gaan festivals door? Dat is wat er door het hoofd gaat van de meeste festival gangers. Zoals jullie weten was het vorig jaar een drama met de festivals. De ene keer mocht het wel en de andere keer kwamen er weer nieuwe corona maatregelen die de evenementen afschrapte. Wat voor de meeste mensen natuurlijk afschuwelijk was. Maar hoe zit het dit jaar? 2022, mag het dit jaar wel? Gaan festivals door dit jaar? Lees onze blog om erachter te komen wat de laatste nieuwtjes zijn betreft festivals.

Waarom gingen festivals niet door?

Zoals de meeste van jullie weten, leven we nu in een moeilijke tijd. Sinds eind 2019 klopte Covid-19 bij ons aan de deur wat nu de hele wereld in gevaar heeft gebracht. Niet alleen lichamelijk maar ook psychisch. Alles moest dicht en op slot en dat gelde ook voor de festivals. Ze moesten hun evenementen afschrappen en de deuren sluiten. Dat moest ergens medio maart 2020 al. Het heeft ongeveer 1,5 jaar geduurd voordat het eerste festival weer plaats mocht vinden. Begin juli 2021. De nieuwe corona maatregel heeft het maar 14 dagen volgehouden voordat de beslissing werd teruggedraaid. Medio september 2021 mochten de festivals weer doorgaan. Die maatregel heeft het helaas ook niet lang volgehouden. Tot heden zitten we nog in een strenge lockdown. 

Welke festivals gingen er op dat moment door?

In de kleine periode dat festivals weer mochten, zijn er ook een paar evenementen plaatsgevonden. Hieronder laat ik jullie zien welke door zijn gegaan.

  • Dominator
  • Vunzige deuntjes
  • ADE Week editie
  • Verknipt
  • Harmony of hardcore

Deze festival organisatoren hebben eindelijk naar bijna 2 jaar wachten weer een festival kunnen organiseren en ook daadwerkelijk door kunnen laten gaan.

Hoe zit het dit jaar met festivals?

De grote vraag is natuurlijk, gaan festivals door in 2022? Iedereen zit te wachten wanneer ze weer lekker uit hun dak kunnen gaan. Is het dit jaar dan wel eindelijk het festivalseizoen waar we bijna 2 jaar op hebben zitten wachten? Maar helaas, Hoe het er nu voorstaat gaan ze op dit moment niet door. Wat heel jammer is. Dat heeft te maken met de aantal besmettingen die elke dag in de duizenden stijgen. Maar dat is niet de enige reden waarom festivals op dit moment niet door mogen gaan. We hebben op dit moment weer een nieuwe corona variant erbij. De ‘Omrikon variant’. Deze schijnt veel besmettelijker te zijn dan de ‘Delta variant’ de we hiervoor hebben. Ze hebben ook beweerd dat de vaccinatie die de meeste inwoners op dit moment hebben gehad niet goed of helemaal niet beschermd is tegen de nieuwe variant. Daarom is er op dit moment ook een booster prik beschikbaar die we kunnen nemen om nog meer beschermt te zijn tegen corona. Dit is ook juist één van de redenen waarom festivals niet door kan gaan. Niet alleen omdat het een hoog risico factor is, maar ook vanwege de nieuwe variant. Op dit moment is alles nog onduidelijk. De regels kunnen altijd nog veranderen waardoor we weer lekker kunnen feesten.

Vond je dit een leuke blog en wil je graag meer te weten komen over wanneer festivals door kunnen gaan? Hou dan deze website in de gaten! Lees ook onze andere blogs betreft festivals en vrije tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *