Een foodtruck is eigenlijk een (klein) restaurant op wielen. Vroeger zag je foodtrucks vooral in grote steden op bijvoorbeeld drukke plekken. Maar tegenwoordig vind je foodtrucks bijna overal! Wat te denken van op een festival, bruiloften, events, verjaardagen, bedrijfsfeesten of feesten aan huis. Foodtrucks worden steeds populairder, maar waarom eigenlijk?

Waarom een foodtruck?

Een foodtruck is dus eigenlijk een restaurant op wielen. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen? Foodtrucks zijn steeds populairder, en dat komt omdat je ze overal tegenkomt! Omdat deze trucks geen vast adres hebben kunnen ze zich dus makkelijk verplaatsten, en dus aanwezig zijn op de plekken waar de meeste mensen zijn.

Vanuit een rijdend restaurant serveren gepassioneerde chef-koks de meest culinaire hapjes en drankjes op locatie. De meeste foodtrucks hebben hun eigen specialiteit en werken vanuit hun eigen denkwijze. Wellicht ben je wel bekend met een foodtruck bij jou uit de buurt. Zij serveren misschien: pizza’s, hamburgers, wraps of kip. Maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker foodtrucks gebaseerd op ‘gourmet cuisine’, dit betekent: gerechten die worden gekenmerkt door fijne smaken en die fraai worden gepresenteerd.

Wat is een foodtruck?

Wat zijn foodtruck trends?

Binnen de foodtruck wereld zie je dat ondernemers steeds meer inhaken op verschillende trends en ontwikkelingen. Een van de belangrijkste trends van de afgelopen jaren is het welbekende vega(n)-food. Een vegetariër (vega) eet geen producten van dode dieren (vlees, kip, vis). Een vegan eet helemaal geen dierlijke producten. Dus geen producten die ook maar verwant zijn met dieren. Omdat er steeds meer mensen (klimaat)bewust bezig zijn en daardoor een ander eetpatroon hanteren. Je ziet dat dit soort eten veel meer te vinden is bij foodtrucks.

Vega(n) eten is niet de enige trend die steeds meer populariteit aan het winnen is. Gezond eten is bezig met een opmars, ook op evenementen en festivals. Een andere trend die steeds vaker te vinden is, zijn gezonde smoothies. Deze smoothies bevatten van alles, alle soorten fruit en/of groente kunnen verwerkt zijn in deze smoothies.

Foodtruck eigenaren spelen dus steeds handiger in op de trend dat mensen vaker bewust bezig zijn met wat ze precies eten en drinken.

 

Verschillende benamingen voor foodtrucks

  • Mobiele keuken
  • Rijdende kantine
  • Rollende keuken
  • Mobiele kantine
  • Ontbijt truck
  • Lunch truck
  • Diner truck
  • Snack truck

Groene foodtruck