Waarom moet jij een foodtruck festival bezoeken?

Een foodtruck festival. Dé plek waar je moet zijn als je houdt van lekker eten, muziek en vooral veel gezelligheid. Er komen tegenwoordig veel mensen af op dit soort gelegenheden. Hier lees je waarom dat zo is.

Wat is een foodtruck festival?

Een foodtruck festival is een evenement waarbij het proeven van eten centraal staat. Er staan allemaal foodtrucks waar de festivalgangers dan bij langs kunnen gaan om eten te proeven. De sfeer wordt verzorgd door middel van een versierd terrein en muziek. Er hang vaak een enorm goede sfeer.
De allereerste foodtrucks ooit werden gesignaleerd in Amerika en Canada. Dit was al aan het einde van de 19e eeuw. Dit werd echter toen nog een chuckwagon genoemd. Deze kar werd getrokken door paarden. Het diende vaak als opslag van eten en er zat natuurlijk een keuken in verwerkt. Doordat er geen koelkast was moesten er vaak ter plekke dieren worden afgeschoten zodat het echt vers was. Later kwam de foodtruck ook in Nederland. De eerste foodfestivals werden in Nederland gehouden tussen 1980 en 1990. Hier begon het nog als evenement voor de boven modale mensen binnen de samenleving. Het eten werd dan ook uitsluitend verzorgd door de betere restaurants uit die desbetreffende regio. Dit soort evenementen zijn later opgepakt door de rest van het land waardoor je nu veel verschillende foodtruckfestivals hebt om te bezoeken.

Ongeveer rond 2010 is er een duidelijke trend te zien in de animo voor laagdrempelige foodfestivals waarbij het eten wordt geserveerd vanuit mobiele keukens, dus trucks. Hierdoor ontstonden er foodtruckfestivals. De foodtrucks kregen op festivals meer aandacht wat een probleem was omdat er vaak niet genoeg ruimte was om hier genoeg foodtrucks neer te zetten en hierdoor bleven de aantallen altijd klein. Eigenlijk waren foodtrucks eerst alleen te zien op festivals, maar door groeiende belangstelling is er een soort evenement bedacht die zich dus meer focussen op de foodtrucks zelf.

Foodtruck festival
Foodtruck festival

De leuke dingen van een foodtruck festival

Er zijn veel leuke dingen te beleven op een foodtruck festival. Maar wat zijn voor jou nu goede redenen om eens zo’n foodtruckfestival te bezoeken? Hier heb je er een paar:

  • Ze zijn er in verschillende soorten wat betreft voedselvoorkeuren. Zo heb je normale, vegetarische en vegan foodtruckfestivals.
  • Op foodtruckfestivals vind je de meest creatieve gerechten. Omdat foodtrucks zich vaak focussen op 1 soort voedsel hebben ze hier vaak een grote expertise in.
  • Vaak worden er activiteiten georganiseerd op het evenement. Vaak hebben deze activiteiten met het proeven van de meest heerlijk gerechten te maken.
  • Gerechten bij foodtruckfestivals zijn niet duur, dus als je een laag budget hebt kun je hier ook gewoon heel goed terecht.
  • De mensen zijn fantastisch. Iedereen is op een terrein samen met elkaar aan het eten waardoor er een uitstekende sfeer gecreëerd wordt.

Er zijn dus genoeg redenen om eens een kijkje te nemen op een foodtruckfestival. Je hebt in ieder geval een enorm gezellige middag met goedgehumeurde mensen.
Wil je meer weten over leuke evenementen? Neem een kijkje op onze website en vind daar meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *