Veel mensen hebben na een lange tijd geen feesten en festivals wel weer een keer zin in een festival. Maar gaan die festivals er in 2021 ook nog komen of worden die allemaal afgelast? Dat is een goede vraag waar veel mensen wel het antwoord op willen, want er is veel onzeker in het gebied over festivals en grote feesten. Deze zijn namelijk vaak afgelast en gaan niet door vanwege alle maatregelen. In het begin van het jaar was er natuurlijk geen één festival dat door ging, maar hoe zit het met de festivals die later in het jaar plaatsvinden gaan die door of niet. Er zijn natuurlijk wel veel mensen die hopen dat er genoeg festivals in 2021 zijn die door gaan en dat gaat ook wel gebeuren, want wat later in het jaar rond oktober zijn er wel wat festivals die door gaan en niet zijn afgelast. Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor de mensen die van een festival houden.

Regels van festivals 2021

Als de festivals in 2021 wel doorgaan dan zijn daar wel een paar regels natuurlijk, maar wat zijn die regels? Nou bijvoorbeeld om te beginnen moet je een coronatoegangsbewijs laten zien voordat je naar binnen mag. Dat is wel de belangrijkste regel omtrent de festivals en de 1,5 meter regel geldt niet meer dus dat is erg positief. Maar er zijn ook wat meer regels waar op gelet moet worden en die waar je je aan moet houden. Dit zijn nog een paar van die regels als een festival buiten wordt gehouden:

  • Geen maximaal aantal mensen
  • Geen eindtijd
  • Horeca sluit na 00:00

En als een festival binnen wordt gehouden gelden er wat andere regels. Dat zijn deze:

  • 75% van de normale hoeveelheid mensen mag maar naar binnen
  • Tussen 00:00 en 06:00 moeten de bezoekers een vaste zitplaats krijgen
  • Horeca sluit na 00:00

Dit waren de belangrijkste regels waar mensen zich aan moeten houden als ze naar een festival gaan. Hier moet je je dus aan houden en deze regels worden op festivals gehandhaafd.

Foodtruck 2021
Festivals 2021

Soorten festivals

Je hebt veel verschillende soorten festivals, maar wat zijn nou de meest populairste en leukste festivals dat verschilt natuurlijk per persoon. De ene vindt bijvoorbeeld een hardcore festival heel leuk en de andere vindt dat helemaal niks en wilt in plaats van hardcore muziek gewoon een normaal festival met bijvoorbeeld bekende rappers en of muzikanten. Daarom is het vaak erg lastig om te zeggen wat nou de meest leuke festivals zijn. Maar als je op een festival bent kan het natuurlijk wel zo zijn dat je het ene festival een leukere sfeer vindt dan de andere. Dit kan door verschillende dingen komen, want het is bijvoorbeeld ook erg leuk om bij de catering van een festival allemaal foodtrucks neer te zetten en dat geeft vaak ook een leuke en mooie sfeer. Dit komt omdat veel foodtrucks er vaak mooi uitzien en mooi versierd zijn van af de buitenkant. Daarom is het vaak mooi om te zien en geeft dit een goede sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *