Daudi Concepts voor een uniek design

Interieurontwerp door Daudi Concepts is een soort van wetenschap kun je haast stellen. De specialisten van Daudi Concepts moeten het gedrag van de opdrachtgever leren begrijpen om ze goed te kunnen helpen aan een functionele ruimte die inspireert en die je beleeft. Zij doen dit zowel voor de zakelijke markt als voor de particuliere markt.

Ontwerpen en creëren is een uniek proces

Na jarenlange ervaring hebben de professionals van Daudi Concepts een uniek proces ontwikkeld dat gebaseerd is op creatief denken en origineel zijn. Dit systeem zorgt voor meer efficiëntie en als gevolg daarvan kan er het maximale uit een project worden gehaald.

Waar gaat het project over?

Belangrijk voor elk interieurontwerp is om duidelijkheid te krijgen waar het project over gaat. Voor wie is het bestemd? Is het voor een groot gezin of voor iemand die alleen woont? Het tweede punt is waar het zich bevindt? Is het in de stad of ligt het ergens op het platteland? Al deze basisinformatie verdient een langere overweging, want het zal de ruimtes die moeten worden ontworpen, vormgeven. De mensen die in het huis wonen moeten centraal staan tijdens het bedenken van het ontwerp. Tijdens een persoonlijk gesprek krijgen deze professionals antwoord op de eerste vragen. Waardoor ze de dromen en wensen van hun opdrachtgevers kunnen ‘vangen’. Want elk mens heeft een andere belevingswereld. Daarom is het zo belangrijk om concept én beleving één te laten worden.

Het hoofdidee en het gevoel van het project

Vervolgens moet er een soort van hoofdidee voor de hele ruimte ontwikkeld worden. Met andere woorden: de ‘geest van het project’. In deze fase van het proces moeten er veel vragen beantwoord worden. Bijvoorbeeld: Is het een verborgen exotische oase of een levendige ruimte? Wat is de toon en het gevoel? Is het een donkere ruimte met sterk gestructureerd hout of helder, strak, modern, minimaal? Binnen de muren wordt vervolgens een nieuwe functionele indeling gemaakt. Met alle kenmerken en meubels. Dit is erg belangrijk omdat een goed ontworpen huis meer is dan mooi meubilair en op elkaar afgestemde kleuren. Maar ook een ruimte die het leven makkelijker en aangenamer maakt.