Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Alle blogs, Koken
Wanneer je voor het eerst je eigen keuken gaat krijgen, is het lastig om te bedenken wat je allemaal nodig gaat hebben. Natuurlijk hoef je niet meteen alles te hebben. Naarmate je langer gebruik maakt van de keuken, zul je er vanzelf achter komen wat je nog meer nodig hebt. Toch zijn er een aantal dingen die echt niet mogen missen, omdat ze gewoon héél erg handig zijn. Lees snel verder en stel ondertussen je boodschappenlijstje samen. Apparatuur Ik ga er even vanuit dat je nieuwe keuken bestaat uit een keukenblok met spoelbak en enige apparatuur (zoals een kookplaat en een oven/magnetron). Deze ingebouwde apparatuur is dan ook niet waar ik het in dit artikel over wil hebben. Wel zijn er een aantal losse apparaten die niet mogen ontbreken in…
Read More
Recept huzarensalade met rundvlees

Recept huzarensalade met rundvlees

Alle blogs, Koken
Koude salades liggen vaak aan de basis van een mooi opgemaakte koude schotel. Het 'Russisch-ei', wat je zo in de supermarkt kunt kopen, is hiervan een eenvoudig maar treffend voorbeeld. Het Russisch-ei bestaat uit een huzarensalade, gedecoreerd met o.a. ei, mayonaise, augurk, wortelsnippers en wat zilverui. Het supermarkt Russisch-ei haalt het natuurlijk niet bij een zelfgemaakte koude schotel. De koude schotel kun je naar hartenlust decoreren met rauwkost én fruit (lekker met druif en verse ananas bijvoorbeeld). Om te werken met een smakelijke basis, maak je de huzarensalade gewoon zelf. Overheerlijk recept voor huzarensalade Wat heb je nodig om een huzarensalade te maken voor circa 4 personen? Volg ons huzarensalade recept op ... en genieten maar! Huzarensalade ingrediënten voor 4 personen: 500 gm draadjesvlees (magere runderlappen)500 gm aardappels (bij voorkeur…
Read More
4 trends op het gebied van wijn

4 trends op het gebied van wijn

Alle blogs, Koken
Wijn kan op ontzettend veel verschillende manieren worden gedronken. Ieder seizoen zijn andere wijnen populair en ook op het gebied van wijnglazen en de verpakking zijn er veel trends te zien. Wij houden jou op de hoogte van de trends op het gebied van wijn en na het lezen van dit artikel weet jij precies wat er in deze wereld speelt.  Wijn online bestellen Wijn online bestellen is gemakkelijker en goedkoper dan ooit. Goedkope wijn bestellen is dé trend van 2021. Online wijn bestellen is makkelijk en het online bestellen van wijn groeit door het coronavirus. Online de wijn bestellen en thuis wachten totdat deze geleverd wordt is natuurlijk hartstikke luxe en makkelijk. Je hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit om kwalitatief goede wijn te drinken. Bestel speciale wijnen…
Read More
Frisse salade met Emmentaler en rucola

Frisse salade met Emmentaler en rucola

Alle blogs, Koken
Niets lekkerder dan een salade met verse ingrediënten. De basis van dit recept is een mengsel van veldsla en rucola. Samen met wat serranoham, een tomaatje, een eitje en Emmentaler-kaas levert dit een verrassende salade op voor bijvoorbeeld lunch of als bijgerecht bij een pasta of pizza. In deze blog vind je meer details over dit heerlijke gerecht. Je leest hier precies wat je nodig hebt en we leggen stap-voor-stap uit hoe je het maakt. Ingrediënten: Veldsla - 35 gramRucola - 35 gramSerranoham - 3 plakjesTomaat - 1 grote trostomaatEi - Een hardgekookt eitjeEmmentaler - Zoveel als je wilt Instructies: Kook het ei gedurende 6-7 minutenSnij de tomaat, de kaas en de serranoham in stukjesWas de sla en meng deze met de tomaat, kaas en ham. Strooi er wat versgemalen…
Read More
De lekkerste gerechten met walnoten

De lekkerste gerechten met walnoten

Alle blogs, Koken
Walnoten zijn eigenlijk geen echte noten, maar steenvruchten. De binnenkant van deze noot is wat stenig, zoals ook bij de abrikoos of kers het geval is. Walnoten zijn zacht en licht zoetig van smaak. Je kunt walnoten kopen in verschillende varianten. Zo zijn er biologische walnoten, gepelde walnoten, walnoten in dop en ook in notenmixen kom je de walnoot regelmatig tegen. De walnoten zijn zeer geliefd in de keuken. Op verschillende manieren kun je deze noot toevoegen aan je gerecht. Je kunt er de heerlijkste broden mee bakken, salades mee verrijken, maar ook in vleesgerechten vinden we de walnoten terug.  Salades met walnoten De zachte, lichtzoete smaak en de crunchy bite zorgen voor een extra dimensie van je salade. Walnoten zijn heerlijk in combinatie met het licht pittige met rucola,…
Read More
Kokskleding

Kokskleding

Koken
Werkkleding in de Horeca In vele beroepen is het van belang om speciale werkkleding te dragen. Voornamelijk in de beroepen waarbij hygiëne belangrijks is. Dit zijn o.a. banen die in de zorg, en dan met name het ziekenhuis worden uitgevoerd, maar ook beroepen in de voedselbranche. In de horeca is het dus ook erg belangrijk om hygiënisch en netjes te werk te gaan. Dit is bij het bereiden van voedsel zo, en ook bij het schoonhouden van de gehele keuken. Het is van belang dat er nergens voedsel blijft liggen en dat alles goed schoongemaakt en bijgehouden wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de kleding van de kok altijd tip top in orde is. De kok kan natuurlijk niet in zijn vrijetijdskleding aankomen op zijn werk. Aangezien er dan veel…
Read More
Ambachtelijk bier bevat gemiddeld meer schimmelstoffen

Ambachtelijk bier bevat gemiddeld meer schimmelstoffen

Koken
Ambachtelijk gebrouwen biertjes bevatten doorgaans meer giftige schimmelstoffen dan industrieel bier. Dat kan bij dagelijkse inname een risico vormen voor de gezondheid, concluderen onderzoekers van het instituut voor voedselveiligheid Rikilt (Wageningen Universiteit) in een donderdag verschenen studie. Zij onderzochten duizend verschillende bieren afkomstig uit 47 voornamelijk Europese landen. Vervolgens werden de hoeveelheden giftige stoffen die door schimmels worden uitgescheiden gemeten. Een belangrijke schimmelgifstof is deoxynivalenol, ofwel DON. "Vrijwel elk bier bevat DON. Maar bij de ambachtelijke bieren liggen de gehaltes gemiddeld hoger. De stof is niet extreem giftig, maar het onderdrukt het immuunsysteem en veroorzaakt soms braken en diarree'', zegt onderzoeker Jeroen Peter. Bij 22 ambachtelijke biertjes lag de concentratie DON boven de toegestane dagelijkse hoeveelheid.
Read More