3 x voordelen van online je boodschappen bestellen

Steeds meer mensen gaan over op het online doen van de boodschappen en dat is ook niet zo vreemd. Het is namelijk onwijs makkelijk en biedt een hele hoop voordelen. Voordelen waar je misschien in eerste instantie helemaal niet aan denkt. In dit artikel bespreek ik drie belangrijke voordelen van online boodschappen doen, waardoor je nooit meer naar de supermarkt wilt. 

Je hoeft er niet de deur voor uit

Iedere week (of iedere dag) naar de winkel gaan kan een flinke workout zijn. De één vindt dat heerlijk, maar voor de ander is het iedere keer weer een drama. Door de winkel sjouwen met je veel te volle kar, spullen inladen om ze vervolgens nog een keer uit te laden en in te laden bij de kassa en dan op je rit naar huis nog een keer. Soms heb je er ook gewoon helemaal geen tijd voor. Online boodschappen doen is dan echt een uitkomst. Je hoeft er namelijk helemaal niet de deur voor uit en hoeft alle spullen maar één keer uit te laden als ze bezorgd zijn. Ideaal toch?

Denk ook verder dan de supermarkt, tegenwoordig kun je namelijk vrijwel alles online bestellen. Neem een online groothandel of een online apotheek. 

Je kunt alles gemakkelijk vinden in de zoekfunctie

Zoeken naar dat ene product in de supermarkt kan soms voor veel frustraties zorgen, want ligt die geconserveerde melk nou bij de houdbare melk, de koffiemelk of bij het vak met oosterse dingen? Wanneer je online je boodschappen doet, dan kun je eenvoudig alles vinden wat je nodig hebt door het simpelweg in te tikken in de zoekbalk. Hierdoor ben je een stuk sneller klaar met het doen van je boodschappen omdat het je een heleboel zoeken scheelt. Daarnaast kun je nu ook meteen zien of het product op voorraad is. 

Je raakt minder snel verleidt tot impulsaankopen

Ben jij net als ik erg vatbaar voor impulsaankopen? Dan is online je boodschappen doen helemaal een goede voor je. Je zoekt hier gewoon alleen op wat je op je lijstje hebt staan en komt minder snel in de verleiding om iets anders te kopen omdat je dat dan eerst zelf moet zoeken. Toch beginnen ook steeds meer online supermarkten in te spelen op de impulsaankopen. Zo wordt er bij het afrekenen nog weleens gevraagd of je niet ook nog één van de ‘kassakoopjes’ wilt. Probeer je te blijven richten op je doel, maar bedenk: in de supermarkt had je waarschijnlijk veel meer gekocht, dus af en toe een kassakoopje kopen kan geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *