Wanneer jij een lekkere maaltijdbox wilt uitproberen ga je natuurlijk op zoek naar een gunstige kortingscode. Er zijn veel verschillende actiecodes te vinden op internet. Zowel voor bestaande klanten als nieuwe klanten. Zo zijn er nu HelloFresh kortingvouchers die een korting bieden van wel €45 op de eerste twee maaltijdboxen. Je kunt dan zelf de recepten kiezen die je wilt laten thuisbezorgen. Denk bijvoorbeeld aan een van onderstaande 3 maaltijdbox recepten. Let op: Er zijn ook andere Belgische foodboxen zoals Foodbag, 15gram en Simply You box waar je kunt bestellen met een kortingscode. Internationale aanbieders zoals Marley Spoon, Dinnerly en Ekomenu bieden uiteraard ook een kortingsbon voor de eerste bestellingen van jouw maaltijdbox in België.
Inhoudsopgave
1. GEWOKT VLEES EN VIS MET TAUGE EN NOODLES – Belgisch recept
- 250 gram eiernoedels (Conimex)
- 1 ons grote garnalen
- gerookte spekreepjes (1 bakje)
- 1 varkensfiletlapje
- 1 bosuitjes
- 1 ons tauge
Aan de slag:
Kook de noedels (voor 2 personen is 125 gram genoeg), spoel af met koud water en laat uitlekken in een zeef. Snijdt ondertussen de bosuitjes in mooie lang schuin gesneden reepjes (gebruik alleen de helft van het groen). Maak bouillon van een 1/2 visbouillonblokje en 50 ml heet water. Snijdt het varkenslapje in mooie lange schuine dunne reepjes. Maak de garnalen schoon (staartje eraf) en controleer of de darmen eruit zijn (zwarte slierten). Maak de olijfolie heet in de wok en bak daarin de spekjes en varkensvlees. Voeg daarna de garnalen toe. Voeg flink kerriepoeder toe (1 theelepel) en een scheut ketchup en de visbouillon. Even goed doorbakken. De bosuitjes toevoegen, de noodles en de tauge. Alle goed doorverwarmen maar zorg dat de taugé knapperig blijft. Variatie: bosuitje kan vervangen worden door een preitje.
2. CHICKEN CURRY in de maaltijdbox
- 1 hele kip (of kippenbouten, borstfilet, etc)
- knoflook (4 teentjes)
- 4 grote uien
- 2 1/2 cm verse gember
- yoghurt (4 eetlepels)
- kardemomzaden (6 stuks)
- chilipoeder (1 theelepel)
- currypoeder (1 theelepel)
- komijnzaad poeder (1 theelepel)
- korianderpoeder (3 theelepel)
- garam masala (kruidenmix, 1 theelepel)
- kaneelstokje
- 4 eieren
Aan de slag:
Zet de rijst alvast op. De kip in mooie stukken verdelen, afspoelen en droogdeppen. De uien, knoflook, gember(raspen) fijn snijden. In de braadpan (wok) de olie verhitten en hierin de kip even in aanbraden. De kip uit de pan halen en de fijngesneden uien enzo in de olie bakken. De tomaten (in stukjes), tomatenpuree en de yoghurt toevoegen, goed roeren en heet laten worden. Wat water erbij doen. De kip terug in de pan doen en alle kruiden toevoegen. Voor ongeveer 15 minuten doorkoken. Kook de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ook de eieren en pel ze. Voeg de stukjes aardappel en eieren toe aan de curry en kook ze voor 5 minuten mee. Serveer de curry met sambal, stukjes komkommer, stukjes fruit (ananas, papaya), kokos, pinda’s. Ik probeer altijd de kruidnagels etc uit de curry te vissen voordat je ze opdient. Iedere curry is anders en dat heeft te maken met de streek of land waar de curry vandaan komt. Zelf vind ik wat kokosmelk erbij heel lekker (laat dan de yoghurt eruit). Een absolute klassieker in de Belgische keuken.
3. Internationale maaltijdbox: CHINESE HOTPOT
- 2 1/2 ons vlees per persoon: kip, vis, varkenshaas, biefstuk, gehakt
- groenten: paprika,champignons, prei, bloemkool, etc
- knoflook, ui, taugé, stukje verse gember
- ingrediënten voor pinda en/of ketchupsaus (of kant en klaar)
- zoute sojasaus
- rijst
- sambal oelek
Aan de slag:
Snijd alle groenten in mooie kleine stukjes en doe dit in kommetjes. Het vlees, de kip, vis (garnalen) in mooie kleine reepjes snijden. Van de gehakt kleine balletjes maken. Al het vlees ook in kommetjes doen. Maak de pinda en/of sojasaus. Kook de rijst. Vul de hotpot met houtskool en stook dit heet. In de kom de bouillon doen, ongeveer 1/3 vullen. De rest van de bouillon gebruiken om later de soep eventueel te verdunnen. Zodra de bouillon heet is de kom vullen met vlees en groenten. De tauge pas toevoegen wanneer alles 5 minuten kookt. Ga ervanuit dat je ongeveer 4 á 5 keer de kom gaat vullen, dus zoveel eet rondes. Zodra alles 5 minuten gekookt heeft en de taugé even heeft meegekookt, wordt met de schepnetjes door ieder individueel in de kom geschept. In het kommetje zitten dan al de rijst en daar komt dus het vlees/groente mengsel bovenop. Op smaak maken met saus, sojasaus en sambal. Wanneer de eerste ronde eten klaar is, schept met de volgende ronde vlees, groenten etc in de kom. En weer na 5 minuten koken scheppen, etc. Als laatste wordt de kom goed leeggeschept, de kommetjes van een ieder schoongemaakt (of schone kommetjes) en de soep ingeschonken. Wanneer de soep te zout is wat verdunnen met de bouillon. Wist je trouwens dat je bij HelloFresh ook kant en klare soepen kunt bestellen? In de HelloFresh markt staan inmiddels meer dan 300+ producten. Zoals fruit, snacks, dranken, zuivel, vlees, vis en kant en klaar maaltijden / soepen. Dit moet je zeker eens uitproberen. Losse producten kun je alleen bestellen bij een HelloFresh abonnement.
Bron: De Belgische maaltijdbox vergelijker ‘maaltijdboxvergelijken.be’.